Hlavní obsah

Hodinky, síťovka i devět párů ponožek. Sportovci už můžou do Koreje

Praha

První sportovci už mají nafasováno a mohli by vyrazit směr Pchjongčchang. Jako první si olympijskou kolekci byli v pražském Michnově paláci vyzvednout skikrosařka Nikol Kučerová a slalomářka Martina Dubovská.

Fasovani olympijske kolekceVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro muže je připraveno 31 položek včetně třeba devíti párů ponožek, pro ženy ještě o jednu více, specialitami kolekce jsou hodinky se jménem či síťovka.

„Pár kousků jsem měnila, bunda byla větší, ale jinak super. Strašně se mi líbí teplákovka i ostatní věci, které jsme v kabince s Martinou probíraly,“ líčila Kučerová, která bude na olympiádě jedinou českou zástupkyní v akrobatickém lyžování.

Ani sádra nevadila

Fasování kolekce je pro sportovce i pomyslným přelomem v přípravě na olympiádu. „Lidé se mě ptají skoro rok předem, jak se na hry těším, ale já se předem moc nechci těšit, protože v našem sportu se může stát cokoliv. Ale teď to fasování beru jako takové potvrzení, že to je dobré a jedu,“ popisovala Kučerová.

Po lyžařkách si oblečení vyzkoušela a vyzvedla i kompletní výprava sáňkařů včetně Terezy Noskové, která má po výronu kotníku sádru. „Naštěstí jsou kalhoty rozepínací, tak to bylo v pohodě,“ usmívala se. V dalších dnech si osobně či v zastoupení vyzvednou kolekci i další členové výpravy, která má aktuálně 85 členů.

Reklama

Související témata: