Hlavní obsah

Hrozivé zranění! Hráč skončil po úderu míčkem v kaluži krve

New York/Praha

Děsivý moment v zápase Mets s Braves v americké baseballové lize MLB. Newyorský pálkař Kevin Pillar schytal přímo do obličeje nadhoz o rychlosti 150 km/h. Okamžitě byl převezen do nemocnice.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Zraněný baseballista Kevin Pillar

Článek

Hvězda Mets byla připravena na pálce na svůj úder, jenže nadhazovač Atlanty Jacob Webb svůj nadhoz špatně nasměroval a míček tak zasáhl Pillara těsně k oku. Ten se hned svalil na zem a z nosu mu začala proudem téct krev.

Dvaatřicetiletý Pillar, který je známý jako jeden z nejtvrdších borců v lize, neměl žádnou šanci se ráně vyhnout. Po nějaké době byl schopen vstát a odejít z hřiště po svých. Manažer Mets Luis Rojas však řekl, že jeho stav vyžadoval okamžitý převoz do nemocnice.

Všichni byli ze situace otřeseni. Mets nakonec vyhráli 3:1, ale hráči se od té chvíle na zápas nemohli příliš soustředit. „Trefil ho nadhoz a poslední věc, na kterou jsem myslel, byl dotyk domácí mety," uvedl po zápase Pillarův spoluhráč McCann.

Pillar utrpěl mnohačetné zlomeniny nosu, ale bude v pořádku. „Díky všem, kteří se ozvali. Děsivý moment, ale daří se mi dobře," uvedl na svém Twitteru.

Reklama