Hlavní obsah

Hvězdná gymnastka Bilesová po comebacku touží po olympiádě v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdná gymnastka Simone Bilesová po letošním comebacku touží příští rok startovat na olympijských hrách v Paříži. Řekla to v rozhovoru na televizní stanici NBC. Bilesová má ve sportovní gymnastice sedm olympijských medailí. Po odstoupení z her v Tokiu se letos k soutěžím vrátila a získala rekordní osmý domácí titul ve víceboji.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Americká gymnastka Simone Bilesová

Článek

Šestadvacetiletá Američanka se dlouho zdráhala zveřejnit, kam po svém návratu směřuje. Moderátorce Hodě Kotbové se ale svěřila, že se chce dostat do amerického týmu pro příští olympiádu. „Právě teď bych řekla, že je to cesta, po které bych strašně ráda šla,“ poznamenala Bilesová.

Byla gymnastickou královnou olympijských her v Riu de Janeiro 2016, kde získala čtyři zlaté a jednu bronzovou medaili. Očekávalo se, že na to naváže o pět let později v Tokiu, ale po úvodním přeskoku vzdala v soutěži družstev kvůli psychickým problémům. Své odstoupení vysvětlila tím, že při točených prvcích ztrácí přehled o tom, kde se ve vzduchu nachází. Dostala olympijské týmové stříbro a pak získala ještě bronz na kladině.

Po olympiádě se majitelka rekordních 19 světových titulů z gymnastického světa stáhla a vrátila se až letos v létě. Na americkém mistrovství se předvedla ve skvělé formě. Míří do Paříže, ale je obezřetná. „Myslím si, že musíme být opatrnější v tom, jak ty věci děláme. Všechno, co děláme, směřuje k příštím hrám. Je to velmi cílené,“ řekla gymnastická šampionka.

Stará se o sebe více než před minulými olympijskými hrami v Tokiu. „Poslouchám své tělo a dávám si pozor, abych si udělala čas na důležité věci ve svém životě. Chodím na terapie, abych si byla jistá, že je všechno v rovnováze. Že mohu odvést maximum v tělocvičně, být dobrá manželka, dobrá dcera, dobrá kamarádka a všechny ty dobré věci,“ přiblížila gymnastka, která se v soutěžní pauze vdala za hráče NFL Jonathana Owense.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.