Hlavní obsah

Ironman Vabroušek potvrdil na Lipně pozici domácí jedničky

Petr Vabroušek potvrdil v sobotu na Šumavě pozici domácí triatlonové jedničky na dlouhých tratích. V konkurenci osmdesátky soupeřů se stal na Lipně mistrem České republiky a díky tomu i obhájil prvenství v Českém poháru. Mezi dvěma statečnými ženami na startu byla lepší zkušená Gabriela Loskotová, ale pohárové prvenství patří Šárce Kolbové.

Foto: www.3athlon.org

DEFAULT TITLE

Článek

Vabroušek zvládl 3,8 km plavání v přehradě, 180 km jízdy na kole a maratonský běh za osm hodin a 47 minut a druhého Tomáše Petra porazil o necelou čtvrthodinu. "Hodně těžký závod," řekl Vabroušek s poukazem na převýšení 2200 metrů v cyklistické části.

Po ní byl ještě v čele o minutu Petr, lepší plavec a druhý havajský veterán. Vabroušek ho však v běhu deklasoval. "Jeli jsme si každý svoje, jak to má v dlouhém triatlonu vypadat. Zůstával jsem klidný a sjezdy jezdil opatrně. Věděl jsem, že pokud ztráta nepřeroste pět minut, bez potíží ji stáhnu," uvedl Vabroušek, jenž šel do čela už na sedmém kilometru.

Třetí mezi ironmany skončil další z favoritů Lukáš Vrobel, který v neoblíbeném chladu a dešti ztratil hodně času především na kole.

Reklama

Související témata: