Hlavní obsah

Jansta rezignoval na funkci člena Národní rady pro sport

Praha

Předseda České unie sportu se zřekl své funkce v Národní radě pro sport. Hlavním důvodem je rozhodnutí o tom, že podporuje vznik akčnějšího složení poradního orgánu Národní sportovní agentury. „Domnívám se, že rada mimo jiné potřebuje co nejvíce vstupů z praxe, kde se většina sportu každodenně odehrává. Tito lidé by v širší míře měli dostat možnost uplatnit své názory v této pro sport významné instituci," napsal Jansta v dopise, který odeslal Filipu Neusserovi, který NSA vede, i dalším členům rady.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta rezignoval na funkci člena Národní rady pro sport.

Článek

Miroslav Jansta byl členem Národní rady pro sport od vzniku agentury. Posláním rady je podle něj posuzovat a předkládat podněty k řešení dlouhodobých aktuálních problémů v oblasti sportovního prostředí. „Domnívám se, že by to neměla být přehlídka statutárů z významných organizací, ale pružný orgán, který bude reflektovat věci přímo z praxe. Uvítám, když v radě zasedne větší počet zástupců klubů nebo naši kolegové z regionálních sdružení, kteří pomáhají sportovnímu prostředí přímo v terénu," uvedl předseda České unie sportu.

Ideálním scénářem podle Jansty by byl stav, ve kterém by zástupci z odborných pracovišť ČUS byli v rámci rady v pravidelném kontaktu s úředníky z Národní sportovní agentury a mohli si tak vyměňovat své zkušenosti v rámci dotačních řízení vypisovaných programů pro TJ/SK. „Česká unie sportu má dostatečný počet lidí, co znají potřeby klubů a vědí moc dobře o praktických dopadech dotačních programů. Pro mě je důležitější, aby tito lidé byli s úředníky v neustálém dialogu a mohli tak například probrat nutné praktické detaily a případně vychytávat mouchy v účelovém určení dotací a v požadavcích na vyúčtování," vysvětlil Jansta.

Reklama