Hlavní obsah

Judistka Zemanová vybojovala na ME do 23 let bronz

Poreč

Věra Zemanová získala na mistrovství Evropy judistů do třiadvaceti let bronzovou medaili v kategorii do 57 kg. Tomáš Binhak obsadil na šampionátu v Poreči sedmé místo ve váze do 66 kg.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jednadvacetiletá Zemanová procházela v Chorvatsku soutěží bez zaváhání, jedinou porážku utrpěla v duelu o postup do finále. V něm podlehla pozdější šampionce Pleuni Cornelisseové z Nizozemska. V utkání o bronz pak zdolala Rusku Dannu Nagučevovou.

"Byly to moje první závody po devíti měsících, a že to takhle půjde, jsem opravdu nečekala. Beru to jako svůj největší úspěch," řekla Zemanová. "Moje přednosti byly dnes v hlavě. Byla jsem vyrovnaná a šla jsem si za tím, že dnes tu medaili vybojuju," dodala a už také vyhlížela seniorské ME, které bude od 19. listopadu hostit Praha. "Na mistrovství Evropy v Praze jsem se těšila už před tímhle výsledkem a určitě mi ta medaile pomohla k sebevědomí".

V Poreči česká výprava navázala na úspěch Renaty Zachové, která minulý týden na evropském šampionátu juniorů vybojovala titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články