Hlavní obsah

Kalná končila trénink desítkami

PRAHA

Evropský šampionát ve střelbě ze vzduchových zbraní odstartuje dnes ráno v malé hale O2 Arény kvalifikací pistolářek. Jako první z českých reprezentantů do něj vstoupí Lenka Marušková. Na jižním ochozu pak otevřou svůj závod střelci na běžící terč. Po oba víkendové dny se střílí od 8 h. rána do večera, finálový program začíná v 10.30 h.

Článek

V běžícím terči se největší naděje upírají k historicky nejúspěšnějšímu střelci Miroslavu Janušovi. „Je to jiné, než v Plzni, kde máme šedé pozadí. Tady se není při nahození čeho chytit. Jiné jsou i světelné podmínky,“ říkal po prvním tréninku. „To není stěžování, ale konstatování faktu, je to pro všechny stejné,“ dodal zkušený borec s tím, že si poradí.

Ještě temněji se jevila některým střelcům malá hala, kde se střílí kvalifikace na osmdesát stavů. „Je tam i zima, ale s tím si umím poradit,“ pravila Lenka Marušková. „Mohlo to být i horší,“ dodala dvojnásobná juniorská mistryně Evropy v pistoli Michaela Musilová, jejíž největší chvíle by měla přijít ve velké hale O2 Arény v sobotu hodinu po poledni při finále.

Puškařky trénovaly v pátek před slavnostním zahájením mezi posledními. Pavla Kalná, která by měla družstvo táhnout místo Kateřiny Emmons, končila trénink excelentní sérií desítek. Z její tváře nebylo možné vyčíst, zda byla spokojená. „Je to dobré,“ špitla její osobní trenéra, bývalá vynikající střelkyně Kateřina Beranová, provdaná Frantalová. Její manžel Tomáš, také bývalý reprezentant, působí na ME v roli lékaře české výpravy. V útrobách obří arény našli čeští střelci svůj azyl v malé šatně vedle té, v níž usedají hokejoví reprezentanti.

Kdy se střílí o medaile:
Sobota 21. 2. - 10.30: ženy - pistole, 13.00: juniorky - pistole, 15.30: ženy - puška, 17.00: běžící terč - muži, ženy, 18.00: juniorky - puška.
Neděle 22. 2. - 11.00: muži - pistole, 14.00: junioři - pistole, 17.00: muži - puška, 20.00: junioři - puška.

Reklama

Související témata: