Hlavní obsah

Kráčí mezi mrakodrapy, bez jištění přešel kilometrovou propast. Provazochodec udivuje svět

Moskva/Praha

Přes střechu Moskvy si došel pro nový zápis v Guinessově knize rekordů. Německý provazochodec Friedi Kuehne si zajistil další nejlepší výkon v slackliningu, když v hlavním městě Ruska přešel nejvyšší možnou moskevskou dráhu u mrakodrapu OKO.

Foto: Sport.cz

Provazochodec Friedi Kuehne kráčí po provaze u mrakodrapu OKO v Moskvě. Zdroj: Instagram Friedi Kuehne

Článek

Z bláznivých kousků osmadvacetiletého odvážlivce se doslova tají dech. Jeho nejnovější počin u moskevského mrakodrapu OKO mu zajistil nový zápis v Guinessově knize rekordů. Provaz byl tentokrát natažený ve výšce 350 metrů a měřil 214 metrů. Po zápisu rekordu se na místo činu vrátil ještě jednou. V noci z lana sledoval ohňostroj, který oslavil 872. narozeniny města. Fotografii poté umístil na sociální síť Instagram.

Adrenalinový nadšenec Kuehne ohromil svět už dříve. A to svým nepochopitelným výkonem, na který se můžete podívat v přiloženém videu. V roce 2018 přešel slackline v Yosemitském národním parku. Nad kilometrovou propastí tehdy kráčel zcela bez jištění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Provazochodec přešel bez jištění kilometrovou propastVideo: Reuters

„Pro mnohé je to nepředstavitelné. Já považuji chůzi bez jištění za dokonalý vrchol mého sportu," píše se na Kuehneho webových stránkách. „Výškový slacklining bez jištění provozuje jen velmi malý počet lidí na celém světě. Vyžaduje to extrémní úroveň přípravy, tělesné kontroly a sebevědomí," poodkrývá Kuehne klíč k úspěchu.

Reklama

Související témata:
Propast