Hlavní obsah

Medaile ze Světového poháru: Muži trefili stříbro, ženy bronz

Osijek/Praha

Dvě medaili vybojovali čeští brokoví střelci a střelkyně v disciplíně trap na Světovém poháru v chorvatském Osijeku. Závod je poslední velkou mezinárodní prověrkou před odletem na olympiádu do Tokia.

Foto: Ivana Roháčková

Český střelec David Kostelecký

Článek

Družstvo mužů ve složení David Kostelecký, Jiří Lipták a Pavel Vaněk bojovalo o zlato s Francouzi. Vyrovnanou bitvu rozhodly až dvě chyby Vaňka v poslední sérii. „I tak je to velký úspěch. David s Jiřím, kteří poletí na olympiádu, potvrdili velmi dobrou formu," řekl trenér Petr Hrdlička, olympijský vítěz z Barcelony.

Oba olympionici už budou před odletem do Japonska ladit formu doma. Kostelecký už se sžil s novou pažbou. „Bereme s sebou dvě identické brokovnice pro případ, že by došlo k nějaké poruše," pravil Kostelecký.

V soutěži žen bojovaly juniorky - sedmnáctiletá Zina Hrdličková, čtrnáctiletá Lea Kučerová a šestnáctiletá Tereza Závišková. V souboji o bronz zdolaly mnohem zkušenější Slovenky. „Vyrůstají nám velmi nadějné závodnice. Mají předpoklady, aby se některá z nich prosadila už v kvalifikaci o olympiádu v Paříži," liboval si Hrdlička. Jeho dcera Zina už patří k absolutní světové špičce mezi juniorkami a té širší mezi ženami. Zlato si odvážejí Angličanky.

Reklama