Hlavní obsah

Moderní pětibojař Kuf byl na úvod Světového poháru osmý

Sarasota

Moderní pětibojař Jan Kuf obsadil osmé místo ve finále prvního závodu letošního Světového poháru v americké Sarasotě. V závěrečné kombinaci běhu se střelbou se posunul o dvanáct pozic, k medailovému umístění mu nakonec scházelo 11 sekund. Zvítězil Brit James Cooke.

Článek

Kufovi, bronzovému medailistovi z mistrovství světa, pokazil sobotní finále nevydařený šerm. „Z prvních jedenácti utkání vyhrál tři, tam to vypadalo fakt hodně špatně. Pak se zvednul, dvě třetiny turnaje absolvoval s poměrně výraznou aktivní bilancí, ale začátek mu utekl," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

Závěrečná disciplína zato Kufovi vyšla, mohl v ní přitom dopadnout ještě lépe. „Na třetí položce dal první tři rány a vypadalo to skvěle, ale měl vedle sebe soupeře, který mu stínil. Jak soupeř odběhl, dostalo se mu do očí slunce, které bylo nízko. Než se s tím Honza srovnal, udělal asi tři nebo čtyři chyby, takže tam nechal kvůli takové maličkosti deset vteřin," řekl Kučera.

Kuf postoupil do finále jako jediný z českého tria. Ondřeji Polívkovi se čtvrteční kvalifikace nepovedla, olympijský vítěz David Svoboda v ní nakonec nezávodil kvůli nemoci.

Po krátké zastávce doma čeká moderní pětibojaře tréninkový kemp v Portugalsku, druhý závod SP proběhne od 19. do 23. března v Káhiře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články