Hlavní obsah

Odveta je nereálná, smutní profiboxer Konečný

Marek BurkertPrávo

Sliby chyby. Profiboxer Lukáš Konečný se pomalu loučí s vidinou souboje o titul mistra světa organizace WBO. Ukrajinec Sergej Dzinziruk se k odvetnému zápasu s českým borcem nemá a plánuje utkání v USA.

Článek

Loni na konci dubna se Konečný vztekal, když ho v Drážďanech obral verdikt sudích o pás mistra světa. Toužil po odvetě a soupeř mu ji pod vlivem kontroverzního výsledku slíbil. A souhlasila s ní i Dzinzirukova německá stáj Universum.

O několik měsíců později je všechno jinak.

„Sergej si dělá velké plány a rád by prorazil v Americe. Odvetu s ním už proto nevidím reálně. Určitě ne v dohledné době, čímž myslím třeba do půl roku,“ štve Konečného. Tlačit na pilu prý ale nebude. „Kdybych se do toho mediálně trochu opřel, možná by tu nějaká šance byla. Ale to by si nepřál můj manažer, který má s Universem velmi dobré vztahy,“ vysvětluje. Naděje na zisk titulu profesionálního šampióna se Konečný přesto nevzdává. „Organizací a pásů je přece víc,“ nepropadá skepsi.

Náladu mu může zvednout hned další zápas. Po dvou a půl letech by měl brněnský rodák boxovat v Praze. Poslední březnový den má být Konečného soupeřem Francouz s haitskými kořeny Jimmy Colas. Ten před takřka čtyřmi lety také boxoval s Dzinzirukem a prohrál s Ukrajincem jasně na body.

„Ale oficiálně ještě není nic potvrzeno. Můj manažer teprve osloví pořadatele toho večera,“ říká Konečný. Přesto už brzy začne s tréninkem. „Byl jsem trochu nachlazen, ale už je to lepší. Takže nebudu nic odkládat a koncem týdne se do toho pustím.“

Reklama

Související témata: