Hlavní obsah

Ondra a spol. už letos SP mít nebudou, za rok bude dvanáct dílů

Řím

Mezinárodní lezecká federace (IFSC) zrušila kvůli pandemii koronaviru zbývající dva díly Světového poháru v tomto roce, které se měly uskutečnit v náhradních termínech v září v Salt Lake City a v říjnu v Soulu. V obou městech se mělo závodit v boulderingu a rychlosti, v Koreji byla na programu i obtížnost.

Foto: Lukáš Bíba

Adam Ondra při kvalifikaci o OH v Toulouse.

Článek

Na obou místech a v dalších deseti dějištích se uskuteční SP v příštím roce. V kalendáři IFSC je celkem 18 závodů, po třech v každé disciplíně - v boulderingu, rychlosti a obtížnosti. Seriál začne v polovině dubna ve švýcarském Meiringenu a vyvrcholí v říjnu v Jakartě, kde bude mít lezecký SP premiéru.

V této sezoně se podařilo uskutečnit jediný závod SP v srpnu v Brianconu, kde triumfoval Adam Ondra v lezení na obtížnost. V mezinárodním kalendáři zůstal ještě odložený evropský šampionát, který má od 20. do 29. listopadu hostit Moskva. Ruská metropole bude v příštím roce také dějištěm mistrovství světa (15.-22. září 2021). Na olympijských hrách v Tokiu, kam se na premiéru sportovního lezení kvalifikoval i Ondra, se bude soutěžit v kombinaci od 3. do 6. srpna.

Reklama