Hlavní obsah

Opatrný vyhrál s Gentlemenem hlavní závod při SP v parkurovém skákání v Praze

Aleš Opatrný vyhrál s Gentlemenem hlavní závod Světového poháru v parkurovém skákání v Praze, kterým dnes vyvrcholilo čtyřdenní klání v Chuchle Areně. V rozeskakování byl český reprezentant nejrychlejší z bezchybných jezdců a nechal za sebou Poláky Jaroslawa Skrzyczynského a Krzysztofa Ludwiczaka. Navázal tak na dva týdny starý úspěch z Lince, kde s Forewerem vyhrál závod Grand Prix.

Foto: Josef Malinovský

Aleš Opatrný při tréninku v Chuchli.

Článek

Opatrný na překážkách vysokých až 160 centimetrů absolvoval čistě základní kolo a společně s dalšími osmi soupeři postoupil do rozeskakování. V sedle Gentlemena pak zvládl parkur bezchybně za 35,58 sekundy a zvítězil zhruba o sekundu a půl. Nadále se mu tak daří v sezoně, která by pro něj měla vyvrcholit na olympijských hrách v Tokiu. "Před čtrnácti dny jsem vyhrál Velkou cenu s Forewerem v Linci a teď tady. Doufám, že mám nasazené ty správné kalhoty a že je budu mít i příští týden," řekl České televizi.

Příští týden bude Chuchle Arena od středy do neděle hostit závody tříhvězdičkové kategorie CSIO i s Pohárem národů pro reprezentační týmy. Opatrný plánuje nasadit Forewera, kterého tentokrát šetřil a jel s ním jen menší soutěže. "Šel jsem s ním jen klidné parkury. Nechtěl jsem ho brát do této soutěže, kdybych musel jet v rozeskakování rychle, což se stalo. Zatím jde všechno podle plánu," vysvětlil.

Nejrychlejší čas měl Opatrný s Gentlemenem v rozeskakování i v páteční Diamond Tour, která se rovněž započítávala do světového žebříčku. Tehdy ale shodil druhou překážku a skončil pátý. V sobotu se při dvoufázové soutěži kategorie Silver Tour radoval z vítězství jiný český reprezentant Kamil Papoušek s klisnou Charlyn.

Reklama

Související témata: