Hlavní obsah

Otevřel si vykřičený dům, aby měl peníze na olympijskou přípravu

AUCKLAND

Dosud jeho trénink sponzorovali rodiče, teď už se chce Novozélanďan Logan Campbell připravovat na olympiádu v Londýně 2012 za své. Proto společně s kamarádem otevřel vlastní vykřičený dům, který mu má zajistit finanční klid pro olympijskou přípravu.

Článek

Třiadvacetiletý reprezentant v taekwondu snil již o pekingské medaili v lehké váze. V Číně se mu to nepodařilo, a tak veškeré své snažení směřuje k hrám v britské metropoli. Aby měl naději, potřebuje na přípravu peníze. Kde je však vzít? Campbell přišel již v červenci se smělým plánem. Trénink bude financovat z výdělků veřejného domu.

Když na začátku prázdnin svůj plán oznámil, bylo na Novém Zélandu ticho po pěšině. Až po třech měsících ticha se tamní olympijský výbor probral a Campbellovi důrazně doporučil, aby nespojoval svůj byznys s olympiádou. „Tohle vábení klientů na olympijskou vějičku musí přestat,“ prohlásil šéf novozélandských olympioniků Barry Maister. Jinak prý bude Campbell čelit žalobě.

Campbell však své podnikání hájí. Na olympijský výbor udělal dlouhý nos tvrzením, že vlastnit a provozovat vykřičený dům není v rozporu s žádnými novozélandskými zákony, které jsou v porovnání s jinými částmi světa v této oblasti poměrně liberální.

„Nikoho nezneužívám, protože nikoho nenutím, aby můj podnik navštěvoval. Všichni lidé, kteří sem chodí, jsou tu ze své vlastní vůle,“ řekl místní televizní stanici TV3 a uvedl, že jako odvetný krok zvažuje vlastní žalobu na novozélandský olympijský výbor.

Reklama

Související témata: