Hlavní obsah

Pády patří k životu, ví potlučená jedenáctiletá skateboardistka

Los Angeles

Jedenáctiletá skateboardistka Sky Brownová zveřejnila na sociálních sítích videozáznam svého pádu při tréninku na rampě, při němž utrpěla na konci května zlomeniny lebky a levé ruky. V Kalifornii žijící rodačka z Japonska, jež by se mohla stát příští rok v Tokiu nejmladší britskou olympioničkou v historii, tím chce fanouškům vzkázat, že pády jsou součástí života.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sky Brownová při hrůzném pádu utrpěla zlomeniny lebky a levé rukyVideo: sntv

 
Článek

"Prostě mě napadlo: na sociálních sítích je všechno tak perfektní," řekla Brownová v rozhovoru pro BBC. "Lidi si možná myslí, že jsem nějaká superholka nebo tak něco, ale chci ukázat, že každý jednou spadne. Chci vyslat vzkaz, že je to OK. Vy někdy spadnete, Beyoncé spadne, vaši hrdinové spadnou," uvedla.

Ani vážný úraz, po kterém byla v kritickém stavu převezena vrtulníkem do nemocnice, ji ale od další kariéry neodradí. Podle lékařů by se měla plně zotavit. "Chci ukázat, že se musíte zase zvednout a jít dál. Pády jsou součástí života a nesmí vám zabránit, abyste dělali to, co chcete," vzkázala fanouškům.

Brownová doufá, že se příští rok představí na odložených hrách v Tokiu a stane se nejmladší britskou olympioničkou v historii. V červenci roku 2008 narozená skateboardistka by o několik dnů sebrala britský primát plavkyni Margery Hintonové, která závodila v Amsterodamu 1928 ve věku 13 let a 43 dnů.

Reklama

Související témata: