Hlavní obsah

Pět let jsem ženatý? divil se trojnásobný olympijský vítěz ve stolním tenise

Trojnásobný olympijský vítěz ve stolním tenisu Ma Lin se prý až při rozchodu s přítelkyní dozvěděl, že s ní byl pět let ženatý. Devětadvacetiletý hvězdný hráč nedávno ukončil vztah s herečkou Čan Ning-i a poté šokoval prohlášením, že netušil, že byla celou dobu jeho manželkou. Nyní se prominentní čínský pár nechal oficiálně rozvést.

Článek

Ma Lin a jeho partnerka se nechali na začátku své známosti zaregistrovat ke sňatku. Úředně se tím stali manželi, i když poté svatební slavnost nikdy neabsolvovali, což prý stolní tenista netušil. Ma Lin stále ujišťoval, že se s herečkou pouze rozešel, nikoliv rozvedl.

Podle čínských médií však trojnásobný vicemistr světa pouze "kalil vodu", protože se bál o místo v národním týmu. Kritice z nejvyšších míst se přesto nevyhnul. Jeho počínání vzbudilo v Číně rozruch a Ma Lina pokáral zástupce národní sportovní federace Cchaj Čen-chua.

"Moc dobře se s tou záležitostí nevypořádal. Tvrdil, že nevěděl, že registrace k manželství znamená, že je před úřady ženatý. To je dost hloupá odpověď," řekl funkcionář listu Guangzhou Daily.

Problémy čínských stolních tenistů s milostnými vztahy jsou poměrně častým jevem, protože jim do soukromého života mluví funkcionáři. Nejlepší hráč současnosti Wang Chao se teprve nedávno v 25 letech dočkal svolení mít přítelkyni. Když si před pěti lety začal s mladou kolegyní z reprezentace, vedení ji z týmu vyloučilo a poslalo zpět do rodné provincie. Wang Chaa zachránil před podobným osudem jeho talent.

Reklama

Související témata: