Hlavní obsah

Rusko poprvé vyhrálo krasobruslařskou World Team Trophy

Rusko poprvé vyhrálo krasobruslařskou World Team Trophy. Jeho vítězství v této týmové soutěži, která se koná od roku 2009, završily v dnešních volných jízdách triumfy Anny Ščerbakovové a sportovní dvojice Anastasia Mišinová, Alexandr Galljamov. Favorizovaný tým, který letos poslal na závěrečnou soutěž sezony mimořádně silnou sestavu, nasbíral 125 bodů a porazil o patnáct bodů obhájce trofeje ze Spojených států amerických.

Foto: @Olympics, Twitter

Ruská krasobruslařka Ščerbakovová při své jízdě na World Team Trophy.

Článek

Mladá sportovní dvojice Mišinová, Galljamov navázala na vystoupení z mistrovství světa a znovu předvedla skvělou volnou jízdu, která jí ve Stockholmu vynesla světové zlato. Tentokrát bez konkurence dalších ruských dvojic zvítězili jednoznačně.

Dominovala i sedmnáctiletá Ščerbakovová. Úřadující mistryně světa i díky čtvernému flipu získala přes 160 bodů a nechala o deset bodů za sebou Kaori Sakamotovou. Jednadvacetiletá Japonka, která byla na MS až šestá, se ve volné jízdě díky komplexnímu výkonu překvapivě dostala před vicemistryni světa Jelizavetu Tuktamyševovou. Té nepomohly ani dva trojité axely.

Její třetí místo ale bohatě stačilo na ruský triumf v soutěži, kterou dosud ovládali jen Američané a Japonci. Japonsko na domácím ledě tentokrát skončilo třetí. Za výběry nejsilnějších zemí se s výrazným odstupem seřadil zbytek světa. Čtvrtou příčku získali Italové, i když přišli o body za jednoho muže. Matteo Rizzo totiž neprošel testem na koronavirus a na povolání náhradníka už nebyl čas.

Krasobruslařská soutěž týmů World Team Trophy v Ósace (Japonsko):
Ženy - volná jízda:
1. Ščerbakovová (Rus.) 160,58 bodu
2. Sakamotová (Jap.) 150,29
3. Tuktamyševová (Rus.) 146,23
Sportovní dvojice - volná jízda:
1. Mišinová, Galljamov (Rus.) 151,59
2. Knierimová, Frazier (USA) 133,63
3. Miuraová, Kihara (Jap.) 130,83
Konečné pořadí:
1. Rusko 125 bodů
2. USA 110
3. Japonsko 107.

Reklama

Související témata: