Hlavní obsah

Šermířský mág vydává další singl

Odhalil Tabu! Není jen nejlepším českým fleretistou a jedním z nejlepších šermířů v Evropě, Alexander Choupenitch se vydal opět na pole hudby. V neděli 31. května v 19:00 vydává svůj druhý hudební klip s názvem Tabu. "Bude velice netradiční, jako jeden z mála českých klipů bude totiž celý ilustrovaný!" prozrazuje Choupenitch.

Foto: Archiv Saša Choupenitch

Český olympionik Saša Choupenitch se opět ukázal na hudebním poli, odhalil své tabu.

Článek
Fotogalerie

Nejde o první počin české olympionika. K hudebnímu projektu se odhodlal v době koronavirové pauzy a teď se rozhodl pochlubit se výsledkem fanouškům.

"Domluvil jsem se s Kristiánem Mensou, mladým ilustrátorem a mimo jiné i výborným tanečníkem breakdance. Zjistil jsem, že dělá zajímavé ilustrace na dvojsmysly a symboly, což je přesně to, co jsem potřeboval k mému textu, který je celý o dvojsmyslech," prozradil šestadvacetiletý Choupenitch.

Mladý šermíř se kvůli koronavirové pandemii a následné karanténě musel přemístil domů do Brna z Itálie, kde se připravuje a má tam i trenéra. Původně měl na jaře v plánu bojovat o účast na olympijských hrách v Tokiu. Nečekaně mnoho volného času tak využil k vytvoření druhého singlu a klipu po loňské premiéře.

Šermíř Alexander Choupenitch na hudební scéně! Nahrál singl Víme obaVideo: Sport.cz

"Nejprve jsem si objednal od běloruského producenta Aleksandrova hudbu, kterou jsem otextoval a ve studiu jsem ji nahrál. A protože se v písni objevuje řada metafor, zrodil se v mé hlavě nápad příběh nakreslit," přiznal Choupenitch. "Nahrávání bylo super, vše šlo rychle a přirozeně, mám rád, když si s někým rozumím hned od začátku, těším se na náš další společný počin," chválil mladého rappera David Kop, který je podepsaný pod masteringem nového singlu.

Následně Choupenitch nasměroval pozornost k videoklipu, který dílu dodává další dimenzi. Měl jasnou představu a proto oslovil 21letého Kristiána Mensu. "Padli jsme si s Alexem do noty, aniž bychom se před tím znali. Vytvořil totiž text plný dvojsmyslů a skrytých významů, s nimiž já pracuji ve své tvorbě. Práce se symboly a dalšími významy je skvělá v tom, že ji pochopí i cizinec, aniž by znal český význam textu. Animace klipu je pro mě novou zkušeností, jsem ale za ní moc rád," podotkl Mensa.

V neděli večer budou moci fanoušci na Youtube a dalších streamovacích webech zjistit, jak spolupráce mladých umělců dopadla. "Práce se povedla, ale radši nechci mít přiliš velká očekávání. Každopádně doufám, že si lidi ten song budou k odhalování skrytých významů budou pouštět dokola," věřil Choupenitch.

Reklama

Související témata: