Hlavní obsah

Šipkař Sedláček se na poslední chvíli kvalifikoval na MS

Coventry

Šipkař Karel Sedláček se na poslední chvíli probojoval na mistrovství světa organizace PDC. Jediný český držitel Tour Card dnes uspěl v Coventry v takzvané kvalifikaci pro zbytek světa. Na světovém šampionátu, který začne 15. prosince v londýnském Alexandra Palace, bude startovat podruhé v kariéře.

Foto: Sportegy

Nejlepší český šipkař Karel Sedláček.

Článek

Sedláček se na kvalifikaci naladil minulý týden postupem do osmifinále posledního majoru sezony Players Championship a v boji o MS protivníky deklasoval. Rakušana Rowbyho-Johna Rodrigueze porazil 6:0 a pak si poradil s dvojicí Nizozemců - Benita van de Pase zdolal 6:2 a v rozhodujícím souboji Jana Dekkera 7:2.

"Jsem neskutečně šťastný a hrdý na to, co jsem dokázal. Už večer jsem šel spát s pocitem a hlavně chtíčem, že se kvalifikuji, a to se mi povedlo. Přišly mi snad miliony úžasných zpráv. Moc díky za podporu a doufám, že důvěru neztratím a na mistrovství světa si to užiju," řekl Sedláček, ve světě šipek přezdívaný Zlej Kája.

Z nebritské části kvalifikace postoupili dva šipkaři, z britské čtyři a a společně zkompletovali startovní pole pro MS čítající 96 hráčů. Sedláček se poprvé na šampionátu představil předloni jako první Čech po 11 letech a vypadl v 1. kole.

Reklama

Související témata: