Hlavní obsah

Smůla! Zlého Káju dělila jedna šipku od senzačního postupu!

Byl blízko parádního úspěchu. Možná ani nečekal, jaký kousek ho bude dělit od senzace. Nakonec však nejúspěšnější český hráč současnosti Karel Sedláček jedinečnou příležitost porazit i podruhé v kariéře předloňského mistra světa Roba Crosse, a tím se hned ve své premiéře na PDC Unibet Home Tour dostat do play off, nevyužil. Šipkař Zlej Kája vedl v premiéře v online hře v přímém souboji o postup do vyřazovací části turnaje nad nedávnou světovou dvojkou 4:0 na legy, měl dokonce 3 mečboly, přesto nakonec s Angličanem prohrál 4:5 a z postupu se radoval soupeř.

Foto: Sportegy

Nejlepší český šipkař Karel Sedláček.

Článek

"Mrzí mě, že jsem to nedotáhl. Na druhou stranu musím říct, že mě to po týdnech bez zápasů obrovsky nabudilo. Kdybych mohl, hraju hned zítra," uvedl Zlej Kája po vyřazení.

"Kdy se vám ostatně může stát, že hrajete proti takovým hráčům v kraťasech? Bylo ta pro mě nová zkušenost a užil jsem si to," prozradil po své premiéře hry mezi elitou ze svého bytu 41letý Sedláček.

Přestože se o premiérové účasti na turnaji dozvěděl den předem, protože Nizozemec Derk Telnekes svou účast z rodinných důvodů vzdal, rodák z Náchoda si vedl hned na úvod slušně. V prvním duelu sice podlehl špičkovému Belgičanovi Dimitri Van den Berghovi 1:5 na legy, z neúspěšné premiéry na "videookruhu" se rychle oklepal.

"Byl to pro mě šok. Ještě pár minut před zápasem jsem byl ovlivněn tím, jestli vůbec půjde signál, takže jsem se vůbec nedokázal soustředit a rychle jsem prohrál," podotkl Sedláček.

Vzápětí nastoupil proti týmovému kolegovi a kamarádovi, Skotu Williamu Borlandovi, jehož deklasoval 5:0. A protože následně právě Borland porazil překvapivě Van den Bergha, před Sedláčkem se objevila nečekaná šance na postup z jediného postupového místa.

"Šipky jsou úžasnej sport v tom, že můžete vyhrát nad kýmkoliv a prohrát s kýmkoliv. Nad Robem (Crossem) jsem vedl 4:0, byl jsem nabuzený a sebevědomý. Pak ale zafungovalo mé druhé já, které si přestalo věřit, Rob se zlepšil a bohužel jsem to nezvládl. Byla to pro mě obrovská lekce. Ale pozitivní. Mám teď do šipek ohromnou chuť a už teď se nemůžu dočkat dalšího turnaje," dodal Zlej Kája.

Reklama

Související témata: