Hlavní obsah

Sorry, jdu pozdě, byl jsem na kebabu! Hráč málem zmeškal zápas z kuriózních důvodů

Milton Keynes/Praha

Jídlo je radost. Mnozí s ním mají spojené určité rituály. Britská hvězda snookeru Ronnie O´Sullivan ho má jako jeden z předzápasových rituálů a je kvůli němu připraven zmeškat i svůj zápas! Tentokrát vše stihl, i když na poslední chvíli, a svého soupeře převálcoval.

Foto: @BetterknowYou, Twitter

Ronnie O´Sullivan v akci.

Článek

Pětačtyřicetiletý Sullivan málem zmeškal svůj zápas s Michaelem Gergiouem na English Open, když si v nedaleké turecké restauraci dopřával vydatný oběd s přáteli. V příjemné společnosti a s dobrým jídlem plynul čas tak rychle, že když si Sullivan uvědomil, že za chvíli hraje, byl celý bez sebe.

„Doběhl jsem sedm minut před začátkem zápasu," řekl. „Byl jsem ještě v džínách a teniskách, rychle jsem se musel převléknout a jít na věc," vypráví už s úsměvem. Věděl, že svou tradiční dvacetiminutovou meditaci před zápasem už nestihne, ale snažil se zůstat v zápase tak dlouho, dokud se nezkoncentruje.

Situaci ustál skvěle, první hru sice s Kypřanem prohrál, ale nakonec zvítězil 4:1 a postoupil do dalšího kola, kde ho čeká o pět let starší krajan Anthony Hamilton. Světová trojka po zápase řekla, že by radši zmeškala první frame, než by musela pospíchat s jídlem. „Raději budu prohrávat 0:1 a budu v pohodě, než mít za stavu 0:0 chuť chtít rozbít tágo na sto kousků," dodal.

Brit je velkým milovníkem turecké speciality. V roce 2016 sám na sociálních sítích sdílel fotografii z kebabárny, kde na tabletu sleduje zápas svých kolegů.

Reklama

Související témata: