Hlavní obsah

Sportovní dvojice Savčenková, Szolkowy obhájila evropský titul

HELSINKY

Německá sportovní dvojice Aljona Savčenková a Robin Szolkowy získala potřetí za sebou evropský titul. Další medaile dnes na šampionátu v Helsinkách vybojovali ruští krasobruslaři. Druzí skončili Juko Kawagučiová a Alexandrem Smirnovem a bronz mají Maria Muchortovová s Maximem Trankovem.

Článek

Savčenková se Szolkowým po pádu partnera v krátkém programu útočili ze druhé pozice a tentokrát bezchybným výkonem potvrdili roli úřadujících mistrů světa. Suverénně vyhráli volnou jízdu a nakonec zvítězili s náskokem více než šestnácti bodů.

Pomohlo jim k tomu i selhání Muchortovové s Trankovem, kteří po krátkém programu vedli. Ruská krasobruslařka byla od začátku volné jízdy nejistá při dopadech ve skocích a vše vyvrcholilo jejím pádem při odhozeném trojitém salchowu. Obhájci stříbrných medailí kvůli tomu nakonec klesli až na třetí pozici, když je Kawagučiová a Smirnov v součtu porazili o pouhých sedm desetin bodu.

Japonská rodačka v ruských barvách znovu zvládla odhozený čtverný salchow, i když při něm dopadla na obě nohy. Byla to jediná chybička v jejich představení, takže si o jedno místo vylepšili loňskou bronzovou pozici.

ME v krasobruslení - sportovní dvojice:
1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 199,07, 2. Kawagučiová, Smirnov 182,77, 3. Muchortovová, Trankov (všichni Rus.) 182,07, 4. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 171,34, 5. Iljušečkinová, Maisuradze 147,84 (Rus.), 6. Della Monicaová, Kocon (It.) 135,33.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.