Hlavní obsah

Sportovní hvězdy prodávaly u McDonald´s hranolky

PRAHA

Pětibojař Ondřej Polívka připravuje hamburgery, snowboardista Michal Novotný smaží hranolky a stříbrný diskař z olympiády 1980 Imrich Bugár obsluhuje u pokladny. Tak tahle vypadala páteční charitativní akce u McDonald´s. Polovina tržeb z prodeje všech porcí hranolek a 100 procent z prodeje samolepek Pomocná ruka půjde na nemocné děti v Motole.

Foto: Sport.cz

Pětibojař Ondřej Polívka

Článek

Dosti netradiční pohled se nabídl zákazníkům McDonaldu v pátek dopoledne. Na několika místech České republiky totiž u pokladen a v kuchyni pracovali slavní sportovci. Jak to? Rozhodli se podpořit další ročník charitativní akce McHappy Day. Polovina tržeb z prodeje všech porcí hranolek a sto procent z prodeje samolepek Pomocná ruka bude věnována na výstavbu Ronald McDonald House pro nemocné děti a jejich rodiny přímo v areálu motolské nemocnice. Děti tak budou moci mít své rodiče nablízku.

Loni se vybralo celkem 1 802 483 korun. "Já se těchto akcí účastním moc rád, protože vím, že výtěžek půjde na nemocné děti. Teď jen doufám, že se podaří získat hodně peněz, aby ten dům již brzy mohl v Motole fungovat," řekl diskař Imrich Bugár, stříbrný medailista z OH 1980, který obsluhoval na Florenci. Spolu s ním se u kasy objevil i dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Martin Doktor obsluhoval u pokladnyfoto: Concept One

V kuchyni připravoval hamburgery mistr Evropy v moderním pětiboji Ondřej Polívka. "Občas se nějaký připekl, ale na první pokus to bylo dobré," prohlásil Polívka, který pak zamířil i ke kase. "Tak tady je to určitě zajímavější. Jsem v kontaktu s lidmi, a to mě baví víc," líčil své první dojmy Polívka.

Snowboardista Michal Novotný prodává samolepku Pomocná rukafoto: Concept One

Na smažící se hranolky dohlížel snowboardista Michal Novotný. "Vyzkoušel jsem si něco nového a moc mě to bavilo. Snažil jsem se projít vším, takže jsem dělal hamburgery, smažil hranolky i prodával. Bylo to dobrodružné," vyprávěl s úsměvem na tváři Novotný.

Kromě známých sportovců na Florenci obsluhovali i talentovaní závodníci jako jachtařka Markéta Audyová, triatlonista Lukáš Kočař a běžkyně na lyžích Eliška Hájková. Na Letné se do akce zapojili fotbalisté Sparty Juraj Kucka a Manuel Pamič. A ve Vodičkově ulici se v netradiční úloze představil výškař Jaroslav Bába.

Reklama

Související témata: