Hlavní obsah

Squashistka Serme je poprvé v padesátce žebříčku PSA

Squashistka Anna Serme se jako čtvrtá hráčka z Česka dostala do padesátky světového žebříčku PSA. Trojnásobná domácí šampionka se ve své jedenácté sezoně na okruhu posunula v listopadovém pořadí právě na padesátou příčku.

Foto: Irena Vanišová

Squashistka Anna Serme (ilustrační foto)

Článek

"Z posunu do top 50 mám velkou radost a cítím hrdost, že jsem třetí Češkou, když počítám jen holky, které se to podařilo. Je to velmi motivující dál na sobě pracovat a pokusit se dostat ještě výš," uvedla Serme, která letos debutovala na mistrovství světa nebo na prestižních podnicích British či Egyptian Open. Na US Open zdolala v 1. kole 39. hráčku světa.

Třicetiletou Serme přitom po obnovení turnajů po koronavirové pauze dlouho trápilo zranění. "Velmi akutní tenisový loket a neuměla jsem si představit, že bych v hraní pokračovala o moc déle," uvedla.

Letos po zimě se po šesti letech ve Francii přestěhovala do Prahy a dohromady jí dali lékaři Centra pohybové medicíny fyzioterapeuta Pavla Koláře. "A začalo se dařit. Díky této zkušenosti si vážím, že stále můžu hrát, hlavně bez bolesti, a mám velkou motivaci dostat se, kam jen to půjde."

Nejvýše se v žebříčku z Češek dostala Lucie Fialová, která byla na 34. místě. Jan Koukal vyšplhal na 39. příčku a Olga Kolářová (dříve Ertlová) dosáhla na 44. pozici.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.