Hlavní obsah

Superpohár ve futsale - sálovém fotbale získal ruský Jaroslavl

Zdeněk Říha

Ve sportovní hale v Radotíně se minulý týden odehrály dva souboje o evropský superpohár, střetli se v nich vítěz evropského Poháru mistrů Podvodnik Jaroslavl a vítěz Poháru UEFS Chemcomex Praha. Diváci mohli branky vidět jen v prvním zápase, a to znamenalo, že premiérovými vítězi Superpoháru se stali hráči ruského týmu.

Aleš Štorc, trenér Chemcomexu Praha

Článek
CHEMCOMEX PRAHA - PODVODNIK JAROSLAVL 3:4 (0:2)
Branky:27. a 30. Rajnoch, 40. Kozár – 17. Krasilnikov, 18. Gorobetc, 22. Bykov, 35. Belavin.

Chemcomex Praha vstoupil do prvního utkání evropského klubového Superpoháru s Podvodnikem Jaroslavl opatrně, ale postupně se přeci jen více prosazovali hosté, kteří si vypracovali několik šancí. Na straně Chemcomexu zaujala především střela Uhlíře z voleje, která letěla těsně nad branku.

V závěru poločasu však Jaroslavl dvakrát udeřil, vždy po rychlých akcích. Nejdříve se trefil v 17. minutě Krasilnikov, hned vzápětí gólmana domácích prostřelil Gorobec. A po přestávce nejistou obranu domácích hned po přestávce ztrestali hosté potřetí gólem, když do prázdné branky zakončil Belavin. V tu chvíli se zdálo, že Chemcomex na zvrat v utkání mít nebude. Jeho tlak ale postupně sílil a s ním přicházeli i šance. Nejdříve Fichtner trefil po samostatném průniku tyčku a vzápětí Rajnoch tvrdou střelou pod břevno už snížil na 1:3.

Chemcomex přidal na obrátkách a naopak Jaroslavl ztrácel na jistotě, což se projevilo vzápětí - nastřelený míč před brankou šikovně tečoval Rajnoch a bylo to už jen o jednu branku. A srovnáno mohlo být za chvilku, Uhlíř prostrčil míč před branku, ale Fichtner ho v pádu trefil jen tak, že se odrazil od jedné tyčky do druhé a potom mimo branku.

Rusové v té době byli nevýrazní, pomohla jim však individuální akce Bykova a jeho přesná střela k tyči - a bylo to znovu o dvě branky. V závěru Chemcomex mohutně finišoval a nakonec dvě vteřiny před koncem Fichtner nádherně uvolnil Kozára, který do prázdné branky upravil na konečných 3:4. Chemcomex tak do odvety šel jen s jednogólovým mankem a souboj o superpohár byl stále otevřený.

CHEMCOMEX PRAHA - PODVODNIK JAROSLAVL 0:0

Odvetné utkání evropského Superpoháru v pražském Radotíně skončilo bez branek. Rusové hráli na jistotu a hrozili spíše z rychlých protiútoků, výborný výkon ale podal Vozár, který vychytal čisté konto a kryl několik ruských šancí.

To samé se povedlo ruskému brankáři, v prvním poločase ho nepřekonal Fichtner, když z blízka těsně minul, ve druhé půli gólman Jaroslavle vytáhl tvrdou střelu Uhlíře a poradil si i s hlavičkou Rajnocha. V závěru Chemcomex sice tlačil, ale do výraznějších šancí se proti dobře postavené obraně ruského týmu nedostal. Přesto zanechal svou hrou výborný dojem. Superpohár ale putuje do Jaroslavle.

Trenér domácího týmu Aleš Štorc dvojzápas zhodnotil těmito slovy: „Chtěli jsme vyhrát, ale ne každý plán vždy vyjde, navíc když soupeř prokázal svojí kvalitu. Škoda, že počasí zhatilo větší diváckou kulisu v hale. Závěr je ten, že jsme druhý nejlepší tým v Evropě za rok 2010. To je hezké vysvědčení pro českou sálovku, ale příště se budeme snažit být lepší“.

Celý rozhovor s Alešem Štorcem naleznete na www.futsal-salovyfotbal.com, sestřihy obou utkáni pak na www.net-tv.cz.

Reklama

Související témata: