Hlavní obsah

Triatlonista Volár skončil na SP ve Varech patnáctý, mezi ženami z českého tria dokončila jediná

Karlovy Vary
Aktualizováno

Triatlonista Jan Volár obsadil v neděli na Světovém poháru v Karlových Varech 15. místo. Zvítězil Němec Lasse Nygaard-Priester, který dosáhl životního úspěchu. Další český reprezentant Radim Grebík skončil devatenáctý. Závod triatlonistek vyhrála Švýcarka Julie Derronová. Z českého tria dokončila jen Alžběta Hrušková.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jan Volár (vlevo) finišuje na 15. místě ve Světovém poháru v Karlových Varech.

Článek

Volár ztratil na Nygaarda-Priestera, který startoval ve Světovém poháru teprve podruhé, dvě minuty a šest sekund. Český závodník si spravil chuť po minulých letech, kdy se mu na náročné trati v Karlových Varech nedařilo.

"Mám přes 80 kilogramů, takže tady do toho kopce to nebylo úplně jednoduchý. Dneska jsem jel dobře. Je to tady pro mě slušný výsledek poprvé od roku 2015, kdy to byl ještě Evropský pohár. Snad už dokážu závodit i tady," řekl Volár České televizi.

Devatenáctiletý Grebík byl v cíli o jedenáct sekund později. "Zdravotně jsem běh moc nezvládl, ale jsem spokojený s tím, co jsem předvedl," uvedl.

Českým triatlonistkám se domácí závod nevydařil. Dlouhodobá tuzemská jednička Vendula Frintová, která v Karlových Varech zvítězila v letech 2018 a 2019, kvůli zdravotním potížím nestartovala. Další olympionička Petra Kuříková, která byla předloni v lázeňském městě čtvrtá, odstoupila v cyklistické části kvůli bolestem hlavy. Tereza Zimovjanová skončila po pádu, při němž poničila kolo.

"Trošku jsem nevychytala zatáčku. Jela jsem moc rychle z kopce a nedotočila jsem to. Rozsekala jsem se na obrubníku. Mám prasklé přední kolo, takže jsem nemohla pokračovat, i když jsem chtěla," uvedla Zimovjanová, která měla závod dobře rozjetý. "Byla bych teď v přední skupině. Je to taková blbost, co se stane jednou za rok. Jsem ráda, že to není nic horšího. Mám odřený zadek a kotník, v rámci možností jsem docela v pořádku," řekla česká triatlonistka.

l.

Závody SP v triatlonu v Karlových Varech
Muži:
1. Nygaard-Priester (Něm.)1:53:31
2. Sheldon (Brit.)-33
3. Lehmann (Maď.)-40
...15. Volár (ČR)-2:06
19. Grebík (ČR)-2:17
29. Martin (ČR)-4:39
Ženy:
1. Derronová (Švýc.) 2:06:56
2. Uedaová (Jap.) -24
3. Seregniová (It.) -35
...33. Hrušková (ČR) -14:20.

Reklama

Související témata: