Hlavní obsah

Vacenovská nejlepší stolní tenistkou roku, rozhodla anketa

Praha

Iveta Vacenovská se stala vítězkou obnovené ankety o nejlepšího stolního tenistu České republiky za rok 2013. V mimořádné anketě Stolní tenista desetiletí podle očekávání triumfoval nejlepší hráč historie samostatné České republiky Petr Korbel. Vítězové ankety budou slavnostně vyhlášeni v neděli během vyvrcholení domácího šampionátu v Brně.

Článek

O vítězství sedmadvacetileté Vacenovské nebylo pochyb. Aktuální česká jednička v roce 2013 vystoupala až na 24. příčku světového žebříčku a na mistrovství Evropy ve Schwechatu se výrazně podílela na bronzové medaili českého družstva. Dařilo se jí i na klubové úrovni, v dresu rakouského celku Linec AG Froschberg vyhrála podruhé v kariéře prestižní Ligu mistryň.

Na druhém místě za Vacenovskou skončil Michal Obešlo z pražského El Niňa, třetím byl Pavel Širuček z celku STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod.

Ani Korbelovo vítězství nebylo překvapením. Nejlepší stolní tenista historie samostatné České republiky ještě nedávno patřil k absolutní evropské i světové špičce. Dlouholetá česká jednička se kromě tří bronzových medailí z ME družstev může pochlubit i třetím místem z evropského šampionátu jednotlivců. A jako jediný dosud hrající český stolní tenista získal cenný kov i na mistrovství světa. To se mu povedlo ještě v barvách společné československé reprezentace v roce 1991 v soutěži družstev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.