Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Muhammad Ali má sedmdesát. Nevypadáš na to, chce slyšet

LOUISVILLE

Jedna z ikon světového a profesionálního boxu se dočkala velkého jubilea. Večeří za účasti 350 hostů zahájil legendární boxer Muhammad Ali první část oslav svých 70. narozenin, které jsou naplánovány na pět etap a potáhnou se několik měsíců.

Foto: ČTK/AP

Muhammad Ali (vlevo) na oslavě svých sedmdesátých narozenin.

Článek

Podle manželky Lonnie má bývalý trojnásobný profesionální mistr světa v těžké váze z životního jubilea smíšené pocity. "Je rád, že se sedmdesátky dožil, ale chce být ujišťován, že na sedmdesát nevypadá," řekla agentuře AP Aliho čtvrtá manželka.

Sobotní hostina se konala v Aliho rodišti v Louisville v kulturním a vzdělávacím centru, které nese Aliho jméno a slouží i jako jeho muzeum. Večeře měla také dobročinný podtext, každý z účastníků zaplatil 1000 dolarů nadaci, která se stará o provoz Aliho centra.

Slavného boxera, který trpí Parkinsonovou chorobou, po příchodu přivítal dvouminutový potlesk a skandování. Mezi hosty byl i další někdejší mistr světa v těžké váze Brit Lennox Lewis, který je velkým obdivovatelem Aliho. "Jsem pyšný, že jsme mu mohli ukázat, co k němu cítíme a jak za ním stojíme," prohlásil.

Reklama

Související témata: