Hlavní obsah

Palacký a Závišková byli v olympijské kvalifikaci ve střelbě na trap třináctí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští brokaři dnes na světové kvalifikaci v Dauhá ve střelbě na trap olympijské místo nezískali. Na nejlepší umístění dosáhli Jan Palacký a Tereza Závišková, kteří obsadili shodně 13. pozici. Soutěžilo se o dvě místa.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zatímco devatenáctiletá Závišková byla třináctá v kvalifikaci, Palacký obsadil v základní části nástřelem 121 páté místo, o které se však dělil s dalšími 11 soupeři. V rozstřelu o dvě volná finálová místa pak třiadvacetiletý český reprezentant vypadl mezi prvními.

Soutěž se nevydařila olympijskému vítězi z Pekingu 2008 a stříbrnému medailistovi z Tokia 2021 Davidu Kosteleckému, který obsadil 68. pozici.

V trapu má zatím Česko jedno olympijské místo díky šampionovi z Tokia Jiřímu Liptákovi, který v Dauhá nestartoval. O jeden „kvótaplac“ se bude bojovat ještě na mistrovství Evropy brokařů v květnu v Lonatu, dodateční dva účastníci olympijské soutěže vzejdou ze světového žebříčku.

V neděli budou v Dauhá střílet o Paříž skeetaři.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.