Hlavní obsah

Pětibojaři Grycz, Kuf i Vlach zabojují o medaile ve finále SP

Moderní pětibojaři Marek Grycz, Jan Kuf i Martin Vlach nebudou chybět na finále Světového poháru v bojích o medaile. České trio zvládlo v Ankaře semifinálovou soutěž a v sobotním finále bude v kompletním složení, což se povedlo už jen Korejcům.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojař Jan Kuf na archivním snímku

Článek

"Jestli je něco na tomto závodě opravdu pozitivní, pak je to právě tohle. Je to nějaké potvrzení toho, že ten tým jako celek má relativně vysokou výkonnost a že mezi tu špičku patří," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

Kuf s Vlachem uspěli navzdory nepovedenému šermu, ve kterém zaostali daleko za svými možnostmi. Všem českým reprezentantům se naopak velmi povedl parkur, ve kterém byl Vlach dokonce bezchybný, přesto před závěrečnou kombinací běhu a střelby ztrácel na postup 38 sekund. Pomohly mu ale i chyby soupeřů na střelnici a obsadil ve své skupině osmé místo hned za Kufem, který si stejně jako Grycz na konečné osmé pozici v druhé skupině postup od startu poslední disciplíny hlídal.

"Jako tým můžou být spokojeni. I když jednotlivé výkony asi byly poznamenané tím, že ta příprava směřuje ke dvěma letošním hlavním vrcholům, Evropským hrám a mistrovství světa," řekl Kučera.

V sobotním finálovém programu se představí také Karolína Křenková, která uspěla jako jediná z českého tria ve čtvrtečním semifinále. V neděli jsou ještě na programu smíšené štafety.

Reklama

Související témata: