Hlavní obsah

Phoenix deklasoval basketbalisty Detroitu a je v čele NBA

USA

Díky vysoké výhře 117:91 nad Detroitem se basketbalisté Phoenixu posunuli do čela NBA. Stejnou bilanci 11 vítězství a tří porážek mají i týmy Atlanty a Orlanda, které v neděli uspělo v Torontu.

Foto: Paul Connors, ČTK/AP

Basktbalista Phoenixu Suns Grant Hill uniká hráči Detroitu Pistons Benu Gordonovi při nedělním zápase NBA.

Článek

V hale Phoenixu nevyhrál ani Detroit a Suns si tak nadále udržují domácí neporazitelnost. Za úspěchy kráčejí zejména díky ofenzivní síle, která jim v každém utkání vynesla minimálně 100 nastřílených bodů.

Hostující Pistons naopak podlehli popáté za sebou. "Dobrá práce. Zkusili jsme na ně nastoupit od samého začátku a vytěžit z toho co největší náskok," řekl trenér vítězů Alvin Gentry, jehož svěřenci v poločase vedli o 16 bodů. V závěru si tak už mohl dovolit největší opory šetřit.

Zápas v New Yorku vyhrál hostující Boston 107:105 po prodloužení. Rozhodl Kevin Garnett, který v poslední vteřině dostal míč a neomylně ho poslal do koše. Druhou výraznou postavou vítězů byl Paul Pierce, jenž se předtím v nastaveném čase postaral o všechny body Celtics a jeho střelecký součet se zastavil na čísle 33. Při poslední akci ho domácí hráči bránili ve dvou, Garnetta však nechali úplně volného.

Obhájci titulu Lakers se drží těsně za vedoucím triem, bilanci si vylepšili výhrou 101:85 nad Oklahomou. Tradiční tahoun losangeleského celku Kobe Bryant nastřílel 26 bodů, největší aplaus si však vysloužil za nevídaný koš po střele zpoza desky.

NBA:
Charlotte - Indiana 104:88, LA Lakers - Oklahoma City 101:85, Miami - New Orleans 102:101, New York - Boston 105:107 po prodl., Phoenix - Detroit 117:91, Toronto - Orlando 96:104.

Reklama

Související témata: