Hlavní obsah

Pistoláři nestačili na Evropských hrách v týmové rychlopalbě jen na Francouze

Pistoláři Martin Podhráský, Matěj Rampula a Martin Strnad obsadili na Evropských hrách v Polsku druhé místo v rychlopalbě družstev. Ve finálovém souboji na střelnici ve Vratislavi české trio nestačilo na Francouze, v jejichž sestavě byli vítěz individuální soutěže a úřadující mistr Evropy Clément Bessaguete, jeho předchůdce na kontinentálním trůnu a olympijský vítěz Jean Quiquampoix a aktuální juniorský evropský šampion Yan Chesnel.

Foto: Profimedia.cz

Pistolář Martin Podhráský.

Článek

Český tým v čele s Podhráským, který v pátek skončil v soutěži jednotlivců třetí a získal účastnické místo na olympijských hrách, nejprve skončil druhý v obou kolech kvalifikace. Do soutěže zasáhlo jen šest týmů, nejprve byli nejlepší Ukrajinci a v boji o finále už jasně Francouzi. Ve finále s nimi Češi od počátku tahali za kratší konec a z devíti odstřílených soubojů získali body jen za dvě remízy.

Stejně jako Podhráský získal druhou medaili na Evropských hrách i Rampula, jenž už byl druhý ve smíšené soutěži v rychlopalné pistoli společně s Alžbětou Dědovou.

Reklama

Související témata: