Hlavní obsah

Přindiš zakončil sezonu Světového poháru čtvrtým místem v kayakcrossu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vít Přindiš obsadil na závěr sezony Světového poháru ve vodním slalomu čtvrté místo v kayakcrossu na trati v Paříži, na níž se bude příští rok v této nové disciplíně poprvé bojovat o olympijské medaile. Amálie Hilgertová skončila sedmá, hned za ní dojela Veronika Vojtová.

Foto: Barbora Reichová/kanoe.cz

Vít Přindiš na archivním snímku.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Přindiš, jenž si ve Francii v sobotu druhým místem zajistil celkové prvenství v SP v klasickém slalomu, postoupil jako jediný český reprezentant v dnešním závodu do velkého finále. V něm obsadil poslední místo a v celkovém pořadí se posunul na devátou pozici.

Kayakcross je pro Přindiše jedinou možností, jak se představit na pařížské trati i příští rok, neboť jediné místo pro Česko si už na kajaku vyjel olympijský vítěz a vicemistr světa Jiří Prskavec.

Závod vyhrál k radosti domácích fanoušků Boris Neveu, celkové prvenství v SP uhájil navzdory čtvrtfinálovému vyřazení Brit Joseph Clarke.

Hilgertová a Vojtová vypadly v semifinálové fázi a absolvovaly malé finále, v němž obsadily poslední dvě místa. Vítězka červnového kayakcrossu v Tacenu Vojtová byla v SP celkově pátá. V rozjížďce vypadla Tereza Fišerová, která dostala od soupeřky pádlem a skončila s rozseknutým pravým obočím.

Z prvního pohárového vítězství v kariéře se ve 34 letech radovala Luuka Jonesová z Nového Zélandu, celkový triumf si připsala dnes druhá Britka Kimberley Woodsová. Třetí v závodě i v SP byla hvězdná Australanka Jessica Foxová, jež v minulých dnech vyhrála v Paříži na kanoi i kajaku a ovládla také obě pohárová pořadí.

Finále SP ve vodním slalomu v Paříži - kayakcross:
Muži:
1. Neveu (Fr.)
2. Butcher (N. Zél.)
3. Oschmautz (Rak.)
4. Přindiš
...
18. Krejčí
29. Rohan vyřazeni v rozjížďce
48. Tunka (všichni ČR) vyřazen v kvalifikaci
Konečné pořadí SP (po 5 závodech):
1. Clarke (Brit.) 189
2. Neveu 171
3. Anderson (Austr.) 161
...
9. Přindiš 120
19. Krejčí 61
33. Tunka 21
54. Rohan 8
106. Hradilek
114. Heger
118. Kratochvíl (všichni ČR) všichni 2
Ženy:
1. Jonesová (N. Zél.)
2. Woodsová (Brit.)
3. J. Foxová (Austr.)
4. Setchellová (Brit.)
...
7. Hilgertová
8. Vojtová
18. Fišerová
23. Kneblová (všechny ČR) vyřazeny v rozjížďce
Konečné pořadí SP (po 5 závodech):
1. Woodsová 229
2. Jonesová 204
3. J. Foxová 194
...
5. Vojtová 152
10. Fišerová 105
11. Hilgertová 97
26. Nesnídalová 35
31. Kneblová 29
37. M. Satková 17
69. Beková (všechny ČR) 4

Reklama