Hlavní obsah

Profesionální turnaj ve squashi v Brně ovládli hlavní favorité. Ve finále došlo i na skreč!

Brno

Největší profesionální squashový turnaj konaný v Česku pod hlavičkou PSA vyhráli hlavní favorité. V Brně se z vítězství radovala Emily Whitlocková z Walesu a Švýcar Nicolas Müller. Zatímco Whitlocková slavila po skreči soupeřky v pátém setu, Müller zvítězil jednoznačně 3:0 na sety. Celková dotace turnaje činila 40 tisíc dolarů (přes 880 tisíc korun). Nejlepší z českých hráčů Daniel Mekbib prohrál ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem.

Foto: Irena Vanišová

Vítězné duo ze squashového turnaje v Brně. Soutěž mužů ovládl Švýcar Nicolas Müller a mezi ženami byla nejlepší Emily Whitlocková z Walesu.

Článek

Whitlocková byla první nasazenou hráčkou. Do zápasu velmi dobře, když vyhrála první dva sety. Následného polevení využila francouzská soupeřka a srovnala skóre. V páté sadě vedla 2:1, ale kvůli zranění levé nohy musela finále skrečovat. „Byla jsem moc ráda, že jsem se dostala do finále a že jsem se pak v jeho průběhu dokázala výsledkově vrátit zpět a vyrovnat na 2:2 na sety. Bohužel jsem po doběhu jednoho z úderů cítila velkou bolest na chodidle. Zkoušela jsem všechno možné, ale nešlo pokračovat," vysvětlila Francouzka Alvesová.

Squashistka z Walesu tak mohla slavit osmnáctý turnajový triumf. „Jsem šťastná za titul, ale také smutná z toho, že se soupeřka zranila. Doufám, že se dá dohromady a bude připravená na další turnaj v příštím víkendu," prohlásila Whitlocková, která byla v kariéře nejvýše na 12. místě žebříčku.

Finálový duel mužů ve Squash Viktorii Brno byl jednoznačnější. Nicolas Müller vyhrál ve třech setech a získal jedenáctý turnajový triumf v profesionální kariéře. „Jsem nadšený, že se mi zde podařilo vyhrát. Sice se jednalo o výhru tři nula, ale nebylo to vůbec lehké. Byl to velmi hezký zápas," konstatoval Müller.

Czech Open 2021, squashový turnaj žen a mužů okruhu PSA (dotace 40 tisíc dolarů) - finále:
Muži: Müller (1-Švýc.) - Steinmann (3-Švýc) 3:0 (7, 5, 7).
Ženy: Whitlocková (1-Wales) - Alvésová (2-Fr.) 2:2 (9, 5, -7, -6, 1:2 skreč).

Reklama

Související témata: