Hlavní obsah

Puškař Smetana byl na vzduchovkářském ME šestý, pistoláři v mixu pátí

Puškař František Smetana obsadil na mistrovství Evropy ve sportovní střelbě ze vzduchových zbraní šesté místo. Pětadvacetiletý reprezentant byl na šampionátu v Tallinnu nejlepší z české pětice, šestý skončil už v kvalifikaci a v boji osmičky nejlepších o medaile i dvě účastnická místa na olympijských hrách v Paříži 2024 vypadl po druhém vyřazovacím kole.

Foto: irozhlas.cz

sportovní střelba (archivní snímek)

Článek

Veronika Schejbalová s Jindřichem Dubovým postoupili do souboje o bronz v pistolářské soutěži smíšených družstev. V duelu o medaili prohráli s tureckou dvojicí Sevval Ilayda Tarhanová, Yusuf Dikec 4:16 a skončili pátí.

Smetana, jenž v únoru v Káhiře vybojoval se vzduchovkou životní šesté místo i na Světovém poháru, opět předčil v českém souboji všechny tři olympioniky Jiřího Přívratského (16.), Filipa Nepejchala (57.) a Petra Nymburského (59.). Poslední dva startovali v Estonsku mimo soutěž bez možnosti případně postoupit z kvalifikace, zbylý český střelec Radek Mikulčík obsadil 49. místo. Nejlepší českou puškařkou byla na 16. místě Lucie Brázdová.

Šampiony se stali Němec Maximilian Ulbrich a Norka Jeanette Duestadová. Titul v pistolářské olympijské disciplíně mix získala srbská dvojice Zorana Arunovičová, Damir Mikec po finálovém vítězství nad Italy.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě ze vzduchových zbraní v Tallinnu:
Vzduchová puška:
Muži:
Ulbrich (Něm.) - Jány (SR) 16:12
3. Schmirl (Rak.)
...6. Smetana
v kvalifikaci
30. Přívratský
49. Mikulčík
57. Nepejchal
59. Nymburský (všichni ČR).
Ženy - finále:
Duestadová (Nor.) - McIntoshová (Brit.) 16:10
3. Janssenová (Něm.)
...v kvalifikaci
16. Brázdová
39. Brabcová
49. Foistová
68. Thurnwaldová (všechny ČR).
Vzduchová pistole:
Mix - finále:
Arunovičová, Mikec (Srb.) - Giancamilliová, Maldini (It.) 17:9
3. Jedrzejewská, Fouquet (Fr.) a Tarhanová, Dikec (Tur.),
..5. Schejbalová, Dubový (ČR).

Reklama