Hlavní obsah

Rozkol v královské rodině? Vévodkyně Kate vtrhla mezi ragbisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rivalita mezi nimi je obrovská. A teď si představte, že každý z manželského páru stojí na opačné straně barikády. Princ William je po léta urozeným patronem a velkým příznivcem ragbistů Walesu. Tento týden se jen pár hodin před startem letošního Six Nations jeho choť Kate Middletonová stala patronkou reprezentace Anglie! Vévodkyně z Cambridge se při uvedení do funkce představila na tréninku v Twickenhamu. Z přiložených snímků vysvítá, že se na trávníku posvátného ragbyového stadionu řádně odvázala!

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Vévodkyně Kate, ragbyová modelka...

Článek
Fotogalerie

Mají co napravovat. Angličané loni v tradičním Mistrovství šesti národů obsadili nelichotivou pátou, předposlední příčku.

Jejich ambice jsou mnohem větší. Proto si zřejmě řekli, že když princ William loni opět slavil celkový triumf svého Walesu, nebylo by od věci získat na svou stranu pro změnu jeho manželku.

A taky že jo. Vévodkyně Kate je fanynkou ragby již od dětství, proto se nenechala dlouho přemlouvat. Stala se patronkou jak anglických reprezentací mužů a žen, tak profesionální ligové soutěže. Zajímavé je, že stejnou záštitu dříve zastával princ Harry, Williamův bratr. Kate teď pověřila patronstvím sama královna.

Duel Anglie - Wales, k němuž v letošním ročníku Six Nations dojde ve 3. kole 26. února v Twickenhamu, tedy bude z hlediska královské rodiny ještě pikantnější než dřív.

Její Výsost se hned také prezentovala v akci. Ve středu se stala hlavní postavou tréninku mužské i ženské reprezentace. Ukázala, že šišatého míče se chopit umí. Absolvovala dokonce trénink dovedností, který vedl hlavní trenér Eddie Jones.

„Jsem tak nadšená, že jsem se stala patronkou ligy i reprezentace. Těším se, že s nimi budu spolupracovat na všech úrovních. A že budu povzbuzovat Anglii v roce, který slibuje, že pro ni bude vzrušující," slibuje vévodkyně fanouškům lepší zítřky.

Six Nations začíná o víkendu. V sobotu hraje obhájce titulu Wales v Irsku a Anglie se ve Skotsku utká o prestižní Kalkata Cup, o který oba rivalové soupeří již od roku 1879. Francie pak v neděli hostí outsidera z Itálie.

Všechny zápasy přímým přenosem nebo ze záznamu vysílá Nova Sport2.

Program 1. kola Six Nations
Sobota 5. února
15:15 Irsko - Wales
17:45 Skotsko - Anglie
Neděle 6. února
16:00 Francie - Itálie
Konečná tabulka Six Nations 2021
1.Wales5401164:10320
2.Francie5302140:10316
3.Irsko5302136:8815
4.Skotsko5302138:9115
5.Anglie5203112:12110
6.Itálie500555:2390

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články