Hlavní obsah

Seemanová na MS postoupila do semifinále závodu na 100 metrů motýlek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavkyně Barbora Seemanová vstoupila do světového šampionátu v Dauhá postupem do semifinále závodu na 100 metrů motýlek, což je její doplňková disciplína. V dnešních rozplavbách z českých reprezentantů uspěl také Daniel Gracík, jenž se dostal do semifinále motýlkářské padesátky. Naopak na 100 metrů prsa vypadl Vojtěch Netrh, jehož čas 1:02,13 znamenal 34. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Plavkyně Barbora Seemanová na archivním snímku

Článek

Nejlepší česká plavkyně loňské sezony Seemanová v rozplavbě časem 58,37 zaostala o 62 setin za svým českým rekordem a zařadila se na osmé místo. „Věděla jsem, že to ráno nepojedu úplně na osobáku. U mě ten delfín je vždycky jednou nahoru, jednou dolů. Hrozně mě to bavilo. Je to fajn začátek mistrovství,“ řekla Radiožurnálu Sport. Její vrchol by měl v Dauhá přijít v závodě na 200 metrů volný způsob, v němž je evropskou šampionkou z roku 2021 a čerstvou vicemistryní Evropy v krátkém bazénu.

Devatenáctiletý Gracík se na 50 metrů motýlek výkonem 23,51 na pět setin přiblížil svému českému rekordu a kvalifikoval se ze čtrnáctého místa. „Je to super. Čas není vůbec špatný, nicméně si myslím, že mám na víc. Bylo to takové z mé strany nijaké, uvidíme, jak se mi to podaří překonat v semifinále. Chyběl lehce ten drajv, který si myslím, že tam mám. Myslím, že celkově projev může být lepší,“ komentoval Gracík svůj výkon. V této sezoně se více zaměřuje na motýlkářskou stovku, která je na rozdíl od padesátky olympijskou disciplínou.

Finálový blok začne v 17:00 SEČ. Semifinálové závody s českou účastí jsou na programu v 17:12 a 17:23.

Reklama

Související témata: