Hlavní obsah

Skotsko 150 let od prvního duelu senzačně svalilo obhájce titulu

Londýn

Senzace hned na úvod. Ragbisté Anglie jako obhájci loňského titulu vstoupili do nového ročníku Six Nations překvapivou domácí porážkou se Skotskem. Duel byl připomínkou prvního vzájemného souboje před 150 lety. V dalších zápasech úvodního kola tradičního Mistrovství šesti národů Francie podle očekávání zvítězila v Itálii a Wales otočil bitvu s Irskem.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Skotští chasníci propadli euforii...

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Angličané dali světu hru se šišatým míčem. Prestižní výroční zápas 150 let od vzniku reprezentačního týmu ovšem nezvládli. Speciální edice dresů připomínaly první vzájemné střetnutí, jež v roce 1871 rovněž ovládlo Skotsko.

Domácí byli na své posvátné ragbyové půdě v Twickenhamu favoritem. Hosté však měli výtečný nástup, brzy vedli 8:0 a výroční bitvu dovedli k vítězství 11:6.

Euforii Skotů ještě umocnil zisk populárního Kalkata Cupu. Skotsko a Anglie o něj mezi sebou válčí již 142 let od roku 1879!

Prestižní pohár, kolem něhož se jako strážci obtáčejí kovové kobry, měli dva roky v držení Skotové, než jim ho loni Angličané vyrvali. Ne na dlouho...

Francie, která je pořadatelem příštího světového šampionátu v roce 2023, potvrdila roli favorita a v Itálii vyhrála 50:10.

Lahůdkou bylo nedělní utkání plné zvratů. Wales dokázal na domácím stadionu v Cardiffu otočit výsledek s Irskem a zvítězil 21:16.

Výsledky 1. kola ragbyového Six Nations:
Itálie - Francie 10:50 (3:24)
Anglie - Skotsko 6:11 (6:8)
Wales - Irsko 21:16 (6:13)

Reklama

Související témata: