Hlavní obsah

Squashisté Strahova vyhráli extraligu, slaví 21. titul

Nemají konkurenci. Squashisté z SC Strahov získali 21. titul v extralize týmů. Ve finále proti domácí Viktorii Brno Sportprofit neztratili ani set, když jim k tomu pomohl Francouz Grégory Gaultier, bývalý mistr světa. Důležitou výhru přidal Angličan Robert Downer. „Tři spoluhráče jsme měli na mistrovství světa v Egyptě a do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo bude hrát. Nakonec se ukázalo, že ani soupeři nenastoupili v plné síle a obhajoba titulu byla jednodušší než jsme mysleli," prohlásil David Zeman ze Strahova. Třetí skončili Buldoci z Hradce Králové. Ženskou extraligu vyhrála Moravská Slavia Dream team Brno.

Foto: Czech Squash

Squashový Strahov získal 21. extraligový titul.

Článek

Squashisté ze Strahova navázali na loňský jubilejní titul. V semifinále extraligy nejprve vyřídili ostravský SC Fajne, ve finále pak byl průběh ještě jednoznačnější. „Strahov se stal dobře známou evropskou squashovou akademií a jezdí sem trénovat stále více mezinárodních hráčů. Tím se zvedá kvalita všech hráčů, navíc za nás můžou tito hráči nastoupit právě třeba v ligových zápasech," konstatoval Zeman.

Zápas o bronzové medaile mezi týmy SC Fajne a Buldoci z Hradce Králové bylo vyrovnané do posledního míčku. Na zápasy bylo skóre vyrovnané 2:2, na vyhrané sety pak 7:7, o vítězi rozhodoval až počet vyhraných míčů. Squashisté z Hradce Králové jich získali 125, Ostravané 109.

Mezi ženami se z titulu radovaly hráčky z Moravské Slavie Dream team, když přehrály Squash Modrý svět E.  Třetí místo mezi extraligovými týmy získal celek Girl power, který měl v sestavě Natálii Babjukovou a Evu Feřtekovou.

Squashová extraliga - finále v Brně:
Muži: Viktoria Brno - SC Strahov 0:3.
Ženy: Moravská Slavia Dream team - Squash Modrý svět 2:1.

Reklama

Související témata: