Hlavní obsah

Squashový turnaj PSA v Brně vyhráli v českých finále Mekbib a Čepová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Squashista Daniel Mekbib získal v Brně sedmý titul na okruhu PSA. Premiérový triumf na turnaji nižší kategorie Challenger Tour vybojovala rovněž domácí hráčka Michala Čepová.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Daniel Mekbib na archivním snímku

Článek

Mekbib ve finále porazil nejvýše nasazeného krajana Martina Švece 3:0. „Martin měl těžké zápasy ve čtvrtfinále a v semifinále. Věděl jsem, že když se budeme dostávat do delších výměn, tak to pro mě bude lepší. A to se přesně stalo. Martin se nehýbal tak, jak je zvyklý,“ uvedl Mekbib v tiskové zprávě.

České finále měla i soutěž žen. Čepová zvítězila 3:2 nad Karolínou Šrámkovou. „Byl to hodně těžký zápas, Kája hrála velice dobře. Navíc mně nebylo úplně nejlépe, takže jsem moc ráda, že jsem to úspěšně zvládla,“ uvedla Čepová, která plnila roli turnajové šestky.

Brno Open mělo dotaci 6000 dolarů (137.000 korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.