Hlavní obsah

Tragédie v Turecku, všechny sportovní akce byly odvolány na neurčito

Aktualizováno

Po ničivém zemětřesení v Turecku a Sýrii byly v Turecku na neurčito odvolány všechny sportovní akce. Oznámil to ministr sportu Mehmet Kasapoglu. Katastrofa si celkově vyžádala minimálně 3600 obětí, z toho zhruba 2300 v Turecku.

Foto: Ihlas News Agency (iha), Reuters

Turecko zasáhlo katastrofální zemětřesení

Článek

"Všechny sportovní akce, které se v naší zemi měly konat, byly až do odvolání zastaveny," uvedl turecký ministr mládeže a sportu Kasapoglu na twitteru. Zrušen byl mimo jiné mezinárodní cyklistický závod Kolem Antalye, jenž se měl jet od čtvrtka do neděle, nebude se hrát ani fotbalová liga, která měla dnes na programu tři zápasy.

"Vyslovujeme rodinám, příbuzným a občanům našeho národa upřímnou soustrast a přejeme brzké uzdravení zraněným," uvedl fotbalový svaz TFF, jenž odvolal nejbližší utkání ještě před rozhodnutím ministra.

Zemětřesení si podle médií vyžádalo oběti z řad sportovců. Server Inside the Games uvedl, že zahynul bývalý syrský fotbalový útočník Nádir Džúchadar, jenž vstřelil za reprezentaci devět gólů ve 14 zápasech. Pod troskami měl zůstat i ghanský fotbalista Christian Atsu. Bývalý hráč Newcastlu, Chelsea nebo Porta v neděli rozhodl gólem v sedmé nastavené minutě o vítězství Hataysporu nad Kasimpasou v nejvyšší turecké soutěži. Podle původních informací ho měli záchranáři z trosek vyprostit. Jeho spoluhráč Kerim Alici ale později zprávu popřel a Atsu má být nadále nezvěstný.

Foto: DIA Images, ČTK/AP

Turecko zasáhlo katastrofální zemětřesení

Zrušeného závodu první kategorie kalendáře UCI Kolem Antalye se měli zúčastnit i český šampion z roku 2021 Michael Kukrle s rakouským týmem Felbermayr Simplon Wels a Matyáš Kopecký z americké stáje Novo Nordisk.

"Máme pro toto rozhodnutí naprosté pochopení. Naše myšlenky patří obětem tohoto hrozného zemětřesení," uvedl šéf týmu Felbermayr Simplon Wels Rupert Hödlmoser na facebooku.

Kukrle měl v Antalyi zahájit své působení v rakouském týmu, kam po minulé sezoně odešel z české stáje Elkov. Jezdci Felbermayr Simplon Wels by se měli letos poprvé představit až začátkem března ve Francii.

Reklama

Související témata: