Hlavní obsah

Tři čeští squashisté prošli na mezinárodním turnaji v Praze do čtvrtfinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do čtvrtfinále mezinárodního pražského turnaje Czech Pro Series V na Strahově se dostala trojice českých squashistů. O postup mezi nejlepší čtyřku si zahrají David Zeman i nasazení Jakub Solnický a Daniel Mekbib. „Chtěl bych rozhodně do semifinále," prohlásil sebevědomě Solnický. Čtvrtfinálový program profesionální akce PSA Challenger Tour začíná ve středu v 17:00.

Foto: Irena Vanišová

Nasazený český squashista Jakub Solnický si zahraje v Praze čtvrtfinále.

Článek

Nejsnáze postoupil do čtvrtfinále Zeman, kterému skrečoval rozehraný zápas krajan Viktor Byrtus. „Bohužel se ozval znovu kotník a musel jsem odstoupit," uvedl zklamaný Byrtus. Zeman se nyní střetne s prvním nasazeným Benjaminem Aubertem z Francie, který je šedesátým hráčem světa.

Jakub Solnický na cestě do čtvrtfinále vyzval Marka Panáčka, se kterým prohrál v semifinále mistrovství republiky v Ostravě. „Byl jsem před tím zápasem trochu nervózní, ale zároveň se také těšil. To, co Marek předvedl na republice, bylo ohromující a nenechalo mě to v klidu ani tentokrát. Připravil jsem se, snad i trochu poučil," popisoval Solnický, který si s Panáčkem poradil ve třech setech. "Skvěle se na zápas připravil, byl precizní a sebevědomý. Byl lepším hráčem a zaslouženě vyhrál," dodal Panáček, objev domácí squashové scény.

Solnického čeká ve čtvrtfinále Robert Downer z Anglie. „S ním jsem v úterý prohrál na extralize, i když jsem měl dva mečboly," tvrdil Solnický.

V dalším utkání si poradil Daniel Mekbib s Ondřejem Uherkou a ve čtvrtfinále narazí na Kolumbijce Juana Camila Vargase.

Squashový turnaj mužů Czech Pro Series V okruhu PSA v Praze (dotace 6000 dolarů):
2. kolo:
Mekbib - Uherka (oba ČR) 3:0 (7, 5, 8)
Solnický - Panáček (oba ČR) 3:0 (8, 7, 3)
Zeman - Byrtus (oba ČR) 3:0 (8, 6:0 skreč)
Aubert (Fr.) - Vorlíček (ČR) 3:0 (9, 4, 6)
Creed (Wales) - Švec (ČR) 3:0 (3, 4, 7)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články