Hlavní obsah

Trojnásobný olympijský vítěz ve sportovní gymnastice Whitlock po OH skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný olympijský vítěz ve sportovní gymnastice Max Whitlock po olympijských hrách ukončí kariéru. Jednatřicetiletý Brit by měl v Paříži obhajovat zlato z koně našíř. Plánovaný odchod z vrcholového sportu oznámil v rozhovoru s BBC.

Foto: Yves Herman, Reuters

Max Whitlock po olympijských hrách ukončí kariéru.

Článek

Na koni vedle Tokia 2021 triumfoval Whitlock také o pět let dříve v Riu de Janeiro. Tam přidal ještě zlato na prostných. Po olympiádě v Tokiu se svěřil s psychickými problémy a vzal si osmnáctiměsíční pauzu od sportu.

Vrátil se, ale teď cítí, že se blíží definitivní konec kariéry. „Toto rozhodnutí mi nyní připadá správné. Je opravdu, opravdu divné hovořit o tom, že pojedu na svou poslední olympiádu, a je těžké popsat, jaké to je. Dám do toho všechno, co ve mně je,“ svěřil se Whitlock.

Paříž bude jeho čtvrtou olympiádou. Vedle tří zlatých medailí má ještě tři bronzové. Třetí skončil v soutěži družstev a na koni našíř v Londýně 2012 a ve víceboji v Riu 2016. „Už od Ria, kde jsem byl v ideálním věku, jsem čelil otázkám, kdy skončím. Snažil jsem se na své cestě ukázat lidem, že se hodně mýlí. Vždycky jsem chtěl tohle dělat tak dlouho, dokud můžu,“ doplnil Whitlock, který má také tři světové a čtyři evropské tituly.

Reklama

Související témata: