Hlavní obsah

Už zbývá jen se modlit. Kamarád se obává o život nakaženého olympijského vítěze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je zle, mluví se o kritickém stavu. Maďarský olympijský vítěz, mistr světa a Evropy Szilveszter Csollány je po nákaze koronavirem uměle ventilován, uvedl deník Magyar Nemzet a další zahraniční média informaci přebírají.

Foto: tv2play.hu

Szilveszter Csollány

Článek

Jednapadesátiletý bývalý gymnasta byl převezen do budapešťské nemocnice ze svého domova v Šoproni minulý týden. Maďarské noviny píší, že olympijský vítěz ze Sydney 2000 ještě slíbil rozhovor 23. listopadu, ale vyžadoval trpělivost s ohledem na zdravotní stav.

Minulé úterý přestal reagovat a novináři se později dozvěděli, že je v kritickém stavu. „Szilveszter se nakazil před třemi týdny, v té době se celá věc nezdála tak vážná. Před týdnem se jeho stav zhoršil a musel být převezen ze Šoproně do Budapešti. Tam se léčí na jednotce intenzivní péče v nemocnici, je uměle ventilován. Jediné, co můžeme udělat, je modlit se za něj,“ uvedl maďarský deník Blikk slova nejmenovaného Csollányho přítele.

Csollány působil jako trenér a v nedávné minulosti i jako učitel akrobacie v Rakousku. K opatřením ohledně koronaviru se stavěl skepticky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.