Hlavní obsah

Veslařské ME v Poznani dostalo říjnový termín

Poznaň/Praha

Odložené mistrovství Evropy ve veslování se uskuteční v říjnu. Polská Poznaň měla původně hostit boje o kontinentální tituly na začátku června, Mezinárodní veslařská federace (FISA) nyní stanovila nový termín na 9. až 11. října.

Foto: ASC Dukla/Ivana Roháčková

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Poznaňský šampionát bude podle všeho jedinou významnou mezinárodní regatou v tomto roce. FISA již dříve kvůli pandemii koronaviru zrušila společné mistrovství světa juniorů, do 23 let a v neolympijských disciplínách, které se mělo uskutečnit v Bledu ve Slovinsku, i všechny tři závody Světového poháru. Olympijské hry byly přeloženy na příští rok.

V loňském roce se ME uskutečnilo v Lucernu a čeští veslaři na něm získali zásluhou skifařky Miroslavy Topinkové jednu bronzovou medaili. Olympijská vítězka z Londýna v polovině března ukončila závodní kariéru, je těhotná a čeká narození druhého potomka.

FISA také rozhodla, že v původně stanoveném termínu 5. a 6. září se uskuteční ME do 23 let v Duisburgu a juniorský kontinentální šampionát se bude konat v Bělehradu nově od 26. do 27. září. Uspořádání všech akcí je nadále závislé na vývoji pandemie nemoci covid-19.

Reklama

Související témata: