Hlavní obsah

Z tria pětibojařů postoupil do finále seriálu Světového poháru jen Kuf

Moderní pětibojař Jan Kuf se ve finálové soutěži Světového poháru probojoval do finále a v sobotním vyvrcholení seriálu v Ankaře pro 18 nejlepších mužů a žen doplní Lucii Hlaváčkovou. Semifinále mužského závodu bylo naopak konečnou pro Martina Vlacha a Marka Grycze.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojař Jan Kuf při střelbě.

Článek

Kuf ve své semifinálové skupině obsadil osmé místo. Po průměrném šermu se blýskl zejména při parkuru, který jako jeden ze tří závodníků zvládl čistě. „Naštěstí jsem měl skvělého koně a pak jsem odplaval to, na co mám,“ uvedl Kuf v tiskové zprávě českého svazu. Navzdory nespecifikovaným zdravotním problémům udržel v závěrečné kombinaci střelby a běhu postupovou pozici.

Vlach nabral ztrátu v šermu a držel se ve skupině B od počátku mimo postupovou devítku, Grycz z ní naopak vypadl až při „laser runu“, do něhož nastupoval ze čtvrté pozice. „Marek měl výborný šerm, asi nejlepší v kariéře. Parkur s jednou chybou byl dneska průměrným výsledkem, ale s Markovým kvalitním plaváním to vypadalo na kontrolovaný postup. Jenže ve střelbě přišla komplikace hned na první položce, střílel vpravo dolů a téhle chyby se po celý závod nezbavil,“ konstatoval reprezentační kouč Jakub Kučera.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.