Hlavní obsah

Zachová skončila pátá na Grand Slamu v Abú Zabí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Judistka Renata Zachová skončila pátá na Grand Slamu v Abú Zabí. V kategorii do 63 kilogramů v souboji o bronz podlehla Rakušance Lubjaně Piovesanaové, která ji porazila i před pěti lety ve finále mistrovství Evropy do 23 let. Třiadvacetiletá česká reprezentantka sice na první životní medaili z Grand Slamu znovu nedosáhla, ale i pátou příčkou si upevnila postupovou pozici v olympijském žebříčku.

Foto: Český svaz juda

Juniorská mistryně Evropy Renata Zachová.

Článek

Zachová dnes na tatami ve Spojených arabských emirátech měla vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. V prvním kole měla volný los a pak na ipon porazila bronzovou medailistku z letošní univerziády Agathu Schmidtovou z Německa. Následně sice v prodloužení prohrála se Španělkou Cristinou Cabaňaovou, ale v opravě před limitem porazila Australanku Katharinu Haeckerovou, která v této sezoně získala na Grand Slamech čtyři medaile.

„Otočila jsem s ní zápas. Prohrávala jsem na wazari, pak jsem ji hodila na wazari a dokázala jsem podruhé skórovat. Tak asi za to jsem byla nejvíc ráda,“ uvedla Zachová ve videu na facebooku.

Česká reprezentantka se tím pádem dostala do finálového bloku a nastoupila proti Piovesanaové. Tři minuty jí vzdorovala, jenže pak se dostala do defenzivy na zemi a rakouská judistka, která do minulé sezony reprezentovala Británii, držením ukončila zápas.

Zachová si potřetí v této sezoně připsala na velkém turnaji páté místo, stejně jako dnes dopadla na Grand Slamu v Ulánbátaru i na Masters v Budapešti. „Teď mě to samozřejmě moc mrzí, ale věřím, že to bude dobrý odrazový stupeň do další práce. Věřím, že páté místo mě jen posílí,“ řekla.

V kategorii do 63 kg chyběla řada předních evropských judistek, které tento turnaj týden před evropským šampionátem vynechaly. Naopak startovala druhá česká reprezentantka Věra Zemanová, jež v prvním kole podlehla vicemistryni Evropy z roku 2020 Rakušance Magdaleně Krssakovové.

Ve čtvrtek se budou v Abú Zabí prát David Klammert v kategorii do 90 kilogramů a dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek, jenž tentokrát nastoupí v kategorii nad 100 kilogramů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články