Hlavní obsah

NHL v Praze! O návratu po třech letech, šílených cenách lístků i o Haškovi rozdělujícím společnost

Už v pátek startuje v Praze zápasem mezi hokejisty San Jose a Nashvillem nový ročník NHL, hned o den později si navíc oba týmy střihnou na stejném místě odvetu. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém díle podcastu Za mantinelem rozebírají, na co se fanoušci můžou těšit, zastavují se i u cen vstupenek či účasti ruských hráčů v české metropoli. Řeč však přišla i na novinku v realizačním týmu reprezentace nebo na vystoupení českých klubů v základních skupinách Ligy mistrů.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem. Tentokrát o nadcházejících zápasech NHL v Praze. Video: Sport.cz

 
Článek

NHL se do Prahy valí počtvrté, naposledy tomu bylo před třemi lety, kdy diváci mohli sledovat souboj Voráčkovy Philadelphie s Kubalíkovým Chicagem. Od té doby soutěžní duel nejlepší hokejové ligy světa na starém kontinentu neproběhl. Proč padla volba znovu na českou metropoli?

Dá se očekávat, že drtivá většina přítomných diváků bude kvůli Tomáši Hertlovi s Radimem Šimkem držet palce Sharks, když v Predators žádný jejich krajan nepůsobí. Dorazí ale do O2 areny opravdoví hokejoví příznivci nebo budou kvůli vysoký cenám vstupenek převažovat „gaučáci" lačnící spíš po show než po kouzlech s pukem?

Pouze přes tiskovou zprávu informoval minulý čtvrtek hokejový svaz, že už našel náhradu za Petra Nedvěda. Novým generálním manažerem se stal Martin Havlát, jeho asistentem pak Marek Židlický. A hlavně, za složení týmu, jeho výsledky a výkony ponese hlavní odpovědnost trenér, jak dlouhodobě prosazuje nový šéf svazu Hadamczik. Proč členové výkonného výboru najednou otočili, když ještě v minulé sezoně neměl hlavní slovo kouč, nýbrž GM?

Reklama