Hlavní obsah

Potřebujeme centra do první lajny. Davide, tak jestli se díváš …, láká Moták Krejčího do Třince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok ho trénoval v Olomouci a popisuje, že i pro něj to byl ohromný zážitek. „Je to hokejista, který umí všechno,“ vypráví Zdeněk Moták, současný kouč Třince, o Davidu Krejčím. A jelikož se blíží doba, kdy by se měl útočník rozhodnout, ve kterém klubu odehraje druhou polovinu sezony, aby se připravil na vysněný světový šampionát v Praze, tak Moták v pondělním pořadu Příklep přiznal: „Velice si vážím, že jsem ho mohl jednu sezonu trénovat. A byl bych rád, kdybych ho ještě jednu mohl.“

Krejčí do Třince? Místo pro něj mám, přiznává trenér MotákVideo: Sport.cz

 
Článek

Těch veřejných zájemců o Krejčího služby je víc, vedle Ocelářů se hlásí Pardubice, Sparta, Vítkovice a znovu doufá také Olomouc. Že by ale Moták využil známosti z dřívějšího působení? Ne! „Nemluvili jsme spolu a myslím, že to ani nemá cenu, protože se rozhodne podle svého rozpoložení. V Olomouci jsem do něj lehce proniknul a myslím, že si do toho nenechá mluvit od nikoho, ať je z Třince, Pardubic, odkudkoliv. Rozhodne se sám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a podle věcí, které pro něj jsou důležité,“ uvedl Moták.

Zároveň ale upřímně řekl, že má pro něj místo v sestavě. A byť zprvu tajil, tak na konci pořadu řekl, že by se centr-pravák do první lajny rozhodně hodil. „Takže Davide, jestli se díváš…,“ hodil z obrazovky Moták Krejčímu laso.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Krejčí s manželkou Naomi během slavnostního vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2023.

Třinec rozhodně není bez šance, protože Krejčí ve zdejším klubu působil v mládežnických týmech. Hraje za něj i jeho kamarád Petr Vrána, ze Šternberku, kde bydlí rodiče, to není lán cesty. K tomu mají Oceláři patent na úspěšné play off, právě které 37letý hráč považuje za ideální průpravu na mistrovství světa.

V Příklepu ale Moták mluvil i o současných třineckých hráčích. Pochvaloval si místní ikonu, snajpra Martina Růžičku. „Je to persona, výborný hráč. I na ledě je ochoten obětovat pro mužstvo všechno, maximum. Potřebujete individuality na ledě, ale rozhoduje týmový výkon a on je schopný dát svůj individuální výkon pro tým. To je nejdůležitější. Je taky schopen a ochoten naslouchat a poslouchat,“ uvedl Moták.

Poněkud kritičtější byl k aktuálním výkonům Tomáše Kundrátka, který se do Třince vrátil po ročním angažmá v brněnské Kometě. Ocitl se už na pozici sedmého beka, dokonce ho kouč „vyhnal“ i na tribunu.

Příklep se Zdeňkem MotákemVideo: Sport.cz

„Všichni, kteří přijdou, si musí zvyknout na chod té organizace, na práci uvnitř i vně. A myslím si, že Kundrc z toho za ten rok vypadl. My se ale bavíme, komunikujeme, protože mě baví ptát se a nacházet odpovědi. A i on je ve svých letech (33) tvárný. On ví, že dělal určité chyby. A i teď se tam projevují věci, které nechceme. Ale doufám, že bude pilířem, protože kvůli tomu přišel.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články