Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Kéž by titul mohly vyhrát oba týmy, říká Biegl o finále extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Narodil se v Hradci Králové, do extraligy prorazil v Pardubicích a celkem pět let chytal i za Třinec. Když bývalý hokejový brankář Radovan Biegl čelí otázce, komu ve finále přeje, nedokáže se rozhodnout. „Nejlepší by bylo, kdyby si titul mohla přivlastnit obě mužstva,“ uvedl v pořadu Příklep na Sport.cz.

Příklep s Radovanem BieglemVideo: Sport.cz

 
Článek

V Pardubicích chytal ještě československou ligu. V Třinci se mihnul během své kariéry hned dvakrát. Oběma celkům pomohl do finále extraligy, titul mu ale nebyl souzen. V roce 1994 nestačil s Pardubicemi na Olomouc, s Třincem o čtyři roky později na dominantní Vsetín.

Kde leží Bieglovo srdce před nedělním sedmým finále extraligy mezi Pardubicemi a Třincem? „Na finále se dívám jako nestranný divák. Přeji to oběma mužstvům. Nejlepší by bylo, kdyby si titul mohla přivlastnit obě mužstva. Možná o trošičku víc to přeji Pardubicím,“ uvedl Biegl.

Východočeši čekají na titul dvanáct let, zatímco Oceláři útočí na pátý triumf v řadě. „Nemyslím si, že budou Pardubice pod větším tlakem. Budou rozhodovat maličkosti typu náhodně odraženého puku či nešťastné teče. Možná náhodný gól,“ myslí si 54letý rodák z Hradce Králové.

Sedmý zápas rozhodne extraligové finále poprvé po devíti letech. Naposledy u toho byl také Třinec, který v roce 2015 nestačil doma 0:2 na Litvínov. Další paralelou je, že i tehdy následoval po extraligovém finále domácí šampionát. „Je to padesát na padesát. Rozhodne, kdo si za tím půjde víc,“ vnímá redaktor Sport.cz Martin Kézr.

Onou „maličkostí“ by mohl být třeba třinecký Miloš Roman. Jeho gól rozhodl sedmý zápas čtvrtfinále i sedmý zápas semifinále. „Ti kluci zažili vítězný pocit už několikrát. S jídlem roste chuť, kdo by nechtěl vyhrát popáté? To je ten motor, který žene mančaft za úspěchem. Nikdy nic nevzdají,“ cení si Biegl.

V Příklepu ale hovořil také o své hráčské kariéře. O extraligových finále, kterých byl součástí, či zahraniční štaci ve Slovanu Bratislava. Prozradil také, čemu se věnuje po konci své aktivní kariéry.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.